Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Οικονομική είδηση

( η κομισιόν παραπέμπει την ελλάδα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο :: 10/1/2006 17:36:06) 

Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΗΡΘΕ

Τα ευρωπαϊκά κράτη

Για μη μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της οδηγίας για την εξυγίανση και την εκκαθάριση των πιστωτικών ιδρυμάτων

Συναγερμός τσέπης

Από τον 11ο αιώνα στη Γερμανία, την Αγγλία και τη Γαλλία δοκιμάζεται η οργάνωση της πολιτικής εξουσίας.

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει η Κομισιόν τη χώρα μας για μη μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της οδηγίας για την εξυγίανση και την εκκαθάριση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

ΕΥΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ

Οι ηγεμόνες επιδιώκουν την ενίσχυση της εξουσίας τους και δημιουργούνται νέοι θεσμοί διακυβέρνησης.

Η οδηγία ορίζει ότι, στην περίπτωση πτώχευσης ενός πιστωτικού ιδρύματος με παραρτήματα σε διάφορα κράτη-μέλη, η διαδικασία εκκαθάρισης εξελίσσεται βάσει της διαδικασίας που έχει κινηθεί στο κράτος-μέλος στο οποίο έχει την καταχωρημένη έδρα του το πιστωτικό ίδρυμα (κράτος καταγωγής) και ως προς τη νομοθεσία διέπεται από τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων του κράτους καταγωγής. Ο προσωπικός συναγερμός είναι μια συσκευή που βγάζει στην αγορά η νεοφερμένη στην Ελλάδα RadioShack, η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικών συσκευών στον κόσμο.

Παράλληλα, γεννιούνται νέα κράτη στην περιφέρεια της Δυτικής Ευρώπης.

Όσο η οδηγία δεν εφαρμόζεται πλήρως από όλα τα κράτη-μέλη υπάρχει ο κίνδυνος σύγκρουσης δικαιοδοσιών και δεν εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των πιστωτών στα διάφορα κράτη-μέλη.

Πρόκειται για ένα μικρό μηχάνημα, διαστάσεων 74x58x22 χιλιοστών και βάρους 50 γραμμαρίων, που μπαίνει εύκολα στην τσάντα ή στην τσέπη.

Η ίδρυση της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας δεν σήμανε και την ενοποίηση της Γερμανίας που ήταν χωρισμένη σε πολλά κρατίδια.

Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει στην Επιτροπή τυχόν μέτρα που έχει λάβει για τη μεταφορά της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο, αν και η προθεσμία μεταφοράς έληξε στις 5 Μαΐου 2004 και η Ελλάδα έλαβε αιτιολογημένη γνώμη τον Ιούλιο του 2005.

Η λειτουργία του είναι εύκολη για όλους.

Οι δούκες ή ηγεμόνες των σπουδαιότερων κρατιδίων, που ονομάζονταν και εκλέκτορες, γιατί λάμβαναν μέρος στην εκλογή του αυτοκράτορα, επιθυμούσαν εξασθενημένη την αυτοκρατορική εξουσία.

Επίσης, Ελλάδα και Ιταλία παραπέμπονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη μη μεταφορά της οδηγίας για τον εκσυγχρονισμό των λογιστικών τους συστημάτων.

Όταν ο χρήστης νιώσει απειλή, τραβάει το κορδονάκι του συναγερμού και ενεργοποιεί την πολύ δυνατή ενσωματωμένη σειρήνα - 120 ντεσιμπέλ - για να τραβήξει την προσοχή των περαστικών.

Για το λόγο αυτό αντιτάσσονταν σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας ενός ενιαίου κράτους.

Η προθεσμία για την εφαρμογή έληγε την 1η Ιανουαρίου 2005.

Η σειρήνα του μπορεί να χτυπάει συνεχώς μέχρι μία ώρα, αν δεν την απενεργοποιήσει ο χρήστης.

Για τους ίδιους λόγους ευνόησαν την ανάπτυξη του θεσμού της περιφερειακής Δίαιτας, που ήταν ένα είδος κοινοβουλίου στο οποίο συμμετείχαν αντιπρόσωποι των ευγενών, του κλήρου κα των αστών.

Αν και απεστάλη αιτιολογημένη γνώμη την 1η Ιουλίου 2005, η Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη τυχόν εθνικά μέτρα εφαρμογής.

Λειτουργεί με μια μπαταρία 9V και δεν καταναλώνει ενέργεια όταν δεν χρησιμοποιείται.

Αργότερα, συγκροτήθηκε και μία κεντρική Δίαιτα για ολόκληρη την αυτοκρατορία με παρόμοια σύνθεση.

Πωλείται στην τιμή των 7,96 ευρώ στα καταστήματα RadioShack (Χαλκοκονδύλη 30 στην Αθήνα, Θησέως 60 στην Καλλιθέα, Carrefour στη Λεωφόρο Αθηνών και Πατησίων 159, Χόντος Center).

Η Αγγλία αντιμετώπιζε σοβαρά εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210-5157.100 ή στο Ίντερνετ, http: //www.radioshack.com.

Οι συνεχείς πολεμικές αναμετρήσεις των άγγλων βασιλέων με τη Γαλλία είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια των πέρα από τη Μάγχη αγγλικών εδαφών.

Περισσότερα από 7.200 καταστήματα λειτουργούν σε 35 χώρες, διαθέτοντας 100.000 προϊόντα (22.000 θα βρείτε στο site).

Οι ευγενείς, οι αστοί και ο κλήρος εκμεταλλεύτηκαν τη δυσαρέσκεια εναντίον του βασιλιά και επέβαλαν περιορισμούς στη βασιλική εξουσία. Με τον τρόπο αυτό ο βασιλιάς Ιωάννης Α' ο Ακτήμονας αναγκάστηκε να παραχωρήσει το Μεγάλο Χάρτη Δικαιωμάτων (1215), με τον οποίο αποδεχόταν σημαντικούς περιορισμούς της βασιλικής εξουσίας. Λίγο αργότερα η μοναρχία δέχτηκε τη συγκρότηση ενός Κοινοβουλίου που αποτελούνταν από αντιπροσώπους των ευγενών, του κλήρου και των αστών. Αντίθετα, στη Γαλλία ο βασιλιάς κατόρθωσε να κάνει πιο ισχυρή τη μοναρχική εξουσία και να επιβληθεί στους φεουδάρχες, ιδιαίτερα μετά τη σύγκρουσή του με τον πάπα και τη νικηφόρα έκβαση του εκατονταετούς πολέμου (1453). Για να αφαιρέσει τη δυνατότητα διεκδίκησης εξουσιών από τους ισχυρούς φεουδάρχες, προχώρησε στη δημιουργία αντιπροσωπευτικών θεσμών.

Μεγάλος Χάρτης Δικαιωμάτων, 1215 (Βασικά άρθρα) Με πολλά άρθρα αναγνωρίζονταν λεπτομερώς τα παραδοσιακά φεουδαρχικά δικαιώματα των ευγενών. 1. Η Αγγλική Εκκλησία παραμένει ελεύθερη, όλα τα δικαιώματα και οι ελευθερίες της είναι απαραβίαστες.[…] 13. Το Λονδίνο καθώς και οι άλλες πόλεις και τα λιμάνια διατηρούν τις παραδοσιακές του ελευθερίες και τις τελωνειακές ατέλειες. […] 39. Κανένας ελεύθερος άνθρωπος δεν επιτρέπεται να συλληφθεί ή να φυλακιστεί ή με οποιοδήποτε τρόπο να διωχθεί αυθαίρετα, εκτός αν υπάρχει νόμιμη απόφαση ή προβλέπεται από τους νόμους της χώρας.[…] 55. Ο φόροι που θεωρούνται άδικοι ή παράνομοι θα ανακαλούνται ή θα κρίνεται η νομιμότητά τους από το Συμβούλιο του Βασιλείου που αποτελείται από είκοσι πέντε βαρόνους.[…] 61. Οποιαδήποτε αντιδικία μεταξύ του βασιλιά και των βαρόνων, θα επιλύεται από το Συμβούλιο του Βασιλείου. A. White - W. Notestein, Source Problem in English History, Harper and Brothers, New York, 1915. • Πώς εξασφαλίζονταν τα δικαιώματα των κοινωνικών ομάδων που επέβαλαν το κείμενο αυτό;

Ο κυριότερος από αυτούς ήταν η Συνέλευση Γενικών Τάξεων, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των ευγενών, του κλήρου και των αστών.