Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( "ταύρος" ο βρύζας :: 2/1/2006 18:05:23) 

Μετά τις Περούτζια και Φιορεντίνα η Τορίνο γίνεται ο τρίτος σταθμός του Βρύζα στην Ιταλία.

ΔΙΚΤΥΟ

2.3 Η θρησκεία

"Ταύρος" ο Βρύζας

Εθνικού ανακαίνιση…

Η εξάπλωση του Ελληνισμού και η ανάμειξη του με τους λαούς της Ανατολής είχε συνέπειες και στη θρησκεία.

Με τον ταύρο στο στήθος θα αγωνίζεται για το 2006 ο Ζήσης Βρύζας.

Γ.Δ.Κ.Σ.

Οι συνθήκες ευνοούσαν την ανάμειξη των θρησκευτικών πεποιθήσεων και παράλληλα την εμφάνιση νέων λατρειών.

Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του από τη Φιορεντίνα στην Τορίνο, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο έναντι 400.000 ευρώ. Έγραφα για την… «εξαέρωση» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και του θεατρικού μέρους της, έγραφα και για τη σιγή ιχθύος που τηρεί το υπουργείο Πολιτισμού για το λυόμενο «βοηθητικό» θέατρο στην Επίδαυρο που είχε προ έτους ανακοινώσει.

Λόγοι περισσότερο κοινωνικοί και πολιτικοί, παρά καθαρά πνευματικοί, δηλαδή θρησκευτικοί, συνέβαλαν στη διαμόρφωση νέων θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Στους "βιόλα", άλλωστε, δεν είχε φέτος ούτε μία συμμετοχή στο καμπιονάτο, παρά μόνο μία στο κύπελλο Ιταλίας. Αμ εκείνο το Εθνικό Θέατρο;

Οι βασιλείς, θέλοντας να εδραιώσουν την κυριαρχία τους και να γίνουν αποδεκτοί από τους υπηκόους τους, συνεργάστηκαν με τα τοπικά ιερατεία και υιοθέτησαν τοπικές δοξασίες και λατρείες.

Έτσι ο 32χρονος επιθετικός επιστρέφει στη serie B, όπου θήτευσε και τη σεζόν 2003-04, με τη φανέλα της Φιορεντίνα (20 συμμετοχές / 4 γκολ). Από το 2000 ο τότε υπουργός Πολιτισμού κ. Θόδωρος Πάγκαλος είχε εξαγγείλει την απόφαση για την αποκατάσταση του ωραίου αλλά με πολλά πια προβλήματα κτιρίου του Τσίλερ.

Από την άλλη πλευρά, η αβεβαιότητα που είχαν δημιουργήσει οι συνθήκες της ζωής, οδήγησαν τον απλό πολίτη στην αναζήτηση έντονων συγκινήσεων μέσω της θρησκείας και στην καλλιέργεια της ελπίδας για μια καλύτερη «ζωή» μετά το θάνατο.

Η ιστορική "γκρανάτα", που το καλοκαίρι υποβιβάστηκε "στα χαρτιά" παρότι μόλις είχε κερδίσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, είναι αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση της β' κατηγορίας. Και είχε αναγγείλει ότι το ανακαινισμένο θέατρο θα παραδοθεί ώς το 2004 της Ολυμπιάδας.

Έτσι, εκτός από τις παραδοσιακές λατρείες, επικράτησαν κυρίως λατρείες με μυστηριακό χαρακτήρα, όπως τα Ελευσίνια μυστήρια, οι Διονυσιακές τελετές και τα μυστήρια της Ίσιδας, του Μίθρα και της Κυβέλης.

Μαζί με τον Έλληνα άσο οι «γκρανάτα» συμφώνησαν και με τον Ιταλό ποδοσφαιριστή, Κλαούντιο Φεραρέζε, που αγωνιζόταν στην Κάλιαρι, ενώ παραχώρησαν, με συνιδιοκτησία, τον Ρονάλντο Βανίν στην Καταντζάρο. Προφανώς για να φιλοξενήσει κάποιες εκδηλώσεις.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν και καινούργιες, όπως συνέβη με τη λατρεία του Σάραπη.

Δ. ΜΠ.

Ε, λοιπόν είμαστε στον Φεβρουάριο του 2003 και πάμε για Μάρτιο και στην κλειστή πια από πέρσι «λόγω εργασιών» Κεντρική Σκηνή του Εθνικού και στα φουαγέ το μόνο που γίνεται είναι ότι πότε - πότε κυκλοφορούν κάτι εργάτες που, καμιά φορά, με κάτι καλέμια, «ξύνουν» λίγο τους τοίχους και έχουν αποκαλύψει κάτι από τις τοιχογραφίες που κρύβονταν πίσω από τους σοβάδες.

Ήταν θεός αντίστοιχος με τον Πλούτωνα αλλά με ιδιότητες και άλλων θεοτήτων του Ολυμπιακού πανθέου.

Ζήσε Μάη…

Τη λατρεία του επέβαλε στην Αίγυπτο ο Πτολεμαίος.

… και τσίπας έλλειψη

Αργότερα, τον 3ο αι. π.Χ. έγινε αποδεκτή η λατρεία του Σάραπη σε πολλές πόλεις του ελλαδικού χώρου και σε νησιά του Αιγαίου.

Αν αυτό λέγεται «εργασίες» και αν οι ρυθμοί τους θα είναι αυτοί να γίνω μάντης κακών και να προβλέψω ότι Εθνικό αναπαλαιωμένο πριν από το 2010 δεν βλέπουμε;

Πάπυρος από την Αίγυπτο (1ος αι. π.Χ.). Περιέχει την επιστολή ενός εργάτη στη γυναίκα του. Είναι γραμμένη στην απλή γλώσσα που μιλούσαν εκείνη την εποχή. (Τορόντο, Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Βικτωρίας)

Το «όριο» 2004 ξεχάστε το διότι έχει ήδη ξεχαστεί.

Άγαλμα της θεάς Ίσιδας των ελληνιστικών χρόνων. Η λατρεία της αιγυπτιακής αυτής θεότητας ήταν ευρύτατα διαδεδομένη α' όλο τον ελληνιστικό κόσμο. (Ρώμη, Μουσείο Καπιτωλίου)

Οπότε και θεατρικές παραστάσεις να έφερνε η Πολιτιστική Ολυμπιάδα - απλώς υποθέτω, έτσι, λόγος να γίνεται, διότι δεν θα φέρει… -, αν τις έφερνε εκτός αρχαίων θεάτρων, χειμώνα, πού θα τις πήγαινε; Η τεχνητή αυτή συνένωση ποικίλων θρησκευτικών δοξασιών και η διαμόρφωση νέων λατρειών είναι γνωστή με τον όρο θρησκευτικός συγκρητισμός. Σε ποιο θέατρο; Μόνον το «Κοτοπούλη» υπάρχει. Αλλά ταιριάζουν όλα εκεί; Βέβαια υπουργός Πολιτισμού δεν είναι πια ο κ. Πάγκαλος αλλά ο κ. Βενιζέλος. Αν δεν κάνω λάθος όμως, την ίδια κυβέρνηση δεν έχουμε; Ε; Και το ίδιο κόμμα δεν είναι στην εξουσία; Αλλά καλά έλεγαν το παλαιό εκείνο «είπα, ξείπα, χέζω την παρόλα μου»… Λίγο φιλότιμο, όμως, δεν έχουν; Λίγη μπέσα; Λίγη τσίπα; «Εθνικό» λέγεται το Θέατρο αυτό. Δεν τους λέει τίποτα η συγκεκριμένη λέξη;