Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( τι ειπε για την αποκτηση του γιωργου γεωργιαδη :: 9/2/2006 19:30:04) 

Ο Σάββας Κωφίδης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης.

β) Περίληψη του περιεχομένου ενός βιβλίου για βιβλιογραφική ενημέρωση

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΤΖΙΑΝΙ ΡΟΝΤΑΡΙ. Γραμματική της φαντασίας. Πώς να φτιάχνουμε ιστορίες για παιδιά, μετάφραση Μαρία Βερτσώνη - Κοκόλη, Λία Αγγουρίδου - Στρίντζη. Τεκμήριο, Αθήνα 1985.

Η δικαίωση του Κωφίδη

Σ' αυτό το βιβλίο γίνεται λόγος για μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φτιάχνουμε παραμύθια για παιδιά ή να βοηθάμε τα παιδιά να φτιάχνουν μόνα τους τα παραμύθια τους·

Έξι μεταγραφές έκανε το καλοκαίρι ο Ηρακλής. Γι' αυτήν που ασκήθηκε εντονότερη κριτική στον Σάββα Κωφίδη ήταν του Γιώργου Γεωργιάδη. Λίγο η ηλικία του, λίγο ο σοβαρός του τραυματισμός, ήταν στοιχεία αρκετά για να εκφραστούν αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή.

αλλά ποιος ξέρει πόσοι άλλοι τρόποι θα μπορούσαν να βρεθούν και να περιγραφούν.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Γίνεται λόγος μόνο για την επινόηση μέσω λέξεων, και μόλις που αναφέρεται, χωρίς όμως να εξετάζεται βαθύτερα το θέμα, ότι οι τεχνικές θα μπορούσαν εύκολα να μεταφερθούν σε άλλες "γλώσσες" (linguaggi), μια που ένα παραμύθι μπορεί να το διηγηθεί ένας μόνο αφηγητής ή μια ομάδα, αλλά μπορεί ακόμα να γίνει θεατρικό έργο ή καμβάς για μια παράσταση κουκλοθέατρου, να αναπτυχθεί σε εικονογραφημένο, σε κινηματογραφική ταινία, να γραφτεί στο μαγνητόφωνο και να σταλεί σε φίλους·

Έξι μήνες αργότερα, ο Έλληνας τεχνικός έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται δικαιωμένος.

θα μπορούσαν ακόμη, αυτές οι τεχνικές, να εισαχθούν σε κάθε είδους παιδικά παιχνίδια, αλλά και γι' αυτό το θέμα λέμε πολύ λίγα πράγματα.

Ο "μπέμπης" έχει αναρρώσει (ψυχολογικά και σωματικά) από την επέμβαση στους χιαστούς και το τελευταίο δίμηνο είναι και πάλι ο Γεωργιάδης που όλοι γνωρίσαμε.

Ελπίζω πως αυτό το βιβλιαράκι μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμο σ' όσους πιστεύουν ότι θα είναι ανάγκη ν' αποχτήσει η φαντασία τη θέση της στην εκπαίδευση· σ' όσους έχουν εμπιστοσύνη στη δημιουργικότητα των παιδιών σ' όσους ξέρουν την απελευθερωτική δύναμη που μπορεί να έχει ο λόγος.

"Για τον Γεωργιάδη δεν χρειάστηκε να ψάξουμε στοιχεία.

Το "Όλες οι χρήσεις του λόγου για όλους" μου φαίνεται ένα καλό σύνθημα, που ηχεί όμορφα και δημοκρατικά.

Όλοι γνωρίζουμε την αξία του.

Όχι για να γίνουν όλοι καλλιτέχνες, αλλά για να μην είναι κανένας δούλος.

Ήμουν βέβαιος ότι θα μας βοηθούσε και γι' αυτό εισηγήθηκα την απόκτησή του.

(Τζιάνι Ροντάρι)

Δεν με ενδιαφέρει πόσων χρονών είναι κάποιος. Η περίληψη, λοιπόν, όπως δείχνει και το παραπάνω κείμενο, δεν καλύπτει μόνον ανάγκες της σχολικής ζωής. Αν ένας 35άρης προσφέρει περισσότερα από ένα 18άρη, τότε θα παίζει ο 35άρης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κοινωνική ζωή, σε διάφορες περιπτώσεις. Ή και το αντίθετο", απάντησε χθες ο Κωφίδης, σε σχετική ερώτηση για την παρουσία του Γεωργιάδη. Μπορείτε να αναφέρετε ορισμένες τέτοιες περιπτώσεις;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ με τον ΟΦΗ δήλωσε: "Θέλουμε να έχουμε την ίδια νοοτροπία ανεξαρτήτως αντιπάλου. Μέσα στο παιχνίδι είναι και η ήττα. Στην Τούμπα δεν ήμασταν αποφασιστικοί και δίκαια χάσαμε. Πρέπει να το ξεπεράσουμε. Μας περιμένει ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Ο αντίπαλος χρειάζεται τους βαθμούς, λόγω της δύσκολης θέσης που βρίσκεται. Δεν θα έρθει για να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά για να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Στην κλειστή άμυνα που θα αντιμετωπίσουμε, πρέπει να βρούμε τρόπους για να τη διασπάσουμε".

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ που γίνονται με ποδοσφαιριστές για τα συμβόλαιά τους, είπε: "Όλα γίνονται κατόπιν δικών μου εισηγήσεων. Είμαι ενημερωμένος για όλα. Παράλληλα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τμήμα παρακολούθησης παικτών, ώστε το καλοκαίρι να είμαστε έτοιμοι. Μας λείπει ένας επιθετικός περιοχής, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε κάποιον παίκτη χωρίς πρώτα να τον παρακολουθήσουμε".