Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο σαλπιγγιδης ξεσπαθωσε χθες κατα των υβριστων :: 16/1/2006 21:52:32) 

Εξηγήσεις, για την χειρονομία του στον πανηγυρισμό του για το γκολ που σημείωσε, έδωσε χθες ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

ΡΩΣΙΑ

Γ. Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΒΡΙΣΤΩΝ

"Ο Στάλιν μάς έκανε καλό!"

Το Συμβούλιο Υπουργών είναι το κύριο όργανο αποφάσεων της ΕΕ.

Παράπονό μου, παράπονό μου…

Για πολλούς Ρώσους, ο Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος πέθανε πριν από 50 χρόνια, αφού έκανε τον τρόμο να βασιλέψει σε ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση, έκανε "περισσότερο καλό παρά κακό στη χώρα". Ενώ το Κοινοβούλιο εκπροσωπεί τους πολίτες, το Συμβούλιο εκπροσωπεί τα κράτη μέλη.

Κάποιοι τον κατηγόρησαν για την υπόδειξή του προς τη Θύρα 4 να… σωπάσει. Ο ίδιος, όχι μόνο δεν το μετάνιωσε, αλλά χθες αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις για τη χειρονομία του

Το 36% των Ρώσων συμμερίζεται αυτή την άποψη, ενώ μόνον 29% πιστεύουν το αντίθετο. Στις συνεδριάσεις του παρευρίσκεται ένας υπουργός για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ, ανάλογα με το θέμα συζήτησης (π.χ. υπουργοί εργασίας, εάν συζητούνται θέματα ανεργίας).

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Το 34% των ερωτηθέντων δεν απάντησε στην ερώτηση αυτή, που ετέθη στο πλαίσιο δημοσκόπησης η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 προσώπων και τα αποτελέσματά της δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από το Ίδρυμα Κοινής Γνώμης. Ο κάθε υπουργός με την ψήφο του, ως μέλος του Συμβουλίου, εκφράζει την Κυβέρνησή του και είναι υπεύθυνος απέναντι στο εθνικό του Κοινοβούλιο.

"Ήθελα να εκφράσω το παράπονο, όχι μόνο το δικό μου, αλλά όλης της ομάδας.

Οι Ρώσοι φάνηκαν στο σύνολό τους πολύ διχασμένοι όσον αφορά την προσωπικότητα και τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Στάλιν. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία.

Δεν γίνεται να μας βρίζουν από το ζέσταμα" είπε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που ακόμη και χθες το μεσημέρι, ήταν πολύ θυμωμένος από τη συμπεριφορά μιας μερίδας των οργανωμένων οπαδών.

Στην ερώτηση "τι είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό ακούγοντας τη λέξη Στάλιν", 42% ανέφερε μια αρνητική λέξη. Ο υπουργός κάθε χώρας εκπροσωπεί ψήφους ανάλογες με τον πληθυσμό της (βλ. πιν. 13.3).

"Όταν κάναμε ζέσταμα, κάποιοι από τη Θύρα 4 μας φώναζαν "παίξτε μπάλα, ρε κοπρόσκυλα".

Για τις αποφάσεις του Συμβουλίου απαιτούνται τουλάχιστον 232 ψήφοι από την πλειοψηφία των κρατών μελών.

Εδώ έβριζαν ονομαστικά τον Ζαγοράκη, που το καλοκαίρι τον αποθέωνε 5.000 κόσμος.

Το Συμβούλιο είναι νομοθετικό όργανο της Κοινότητας.

Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η ομάδα, όταν κάποιοι έρχονται στο γήπεδο και μας βρίζουν.

Για ένα μεγάλο μέρος της νομοθεσίας, το Συμβούλιο «συναποφασίζει» με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μόνο αυτούς είχε ως αποδέκτες η κίνησή μου κι όχι όλους τους υπόλοιπους, που έρχονται στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν και να μας σπρώξουν προς τη νίκη και τους ευχαριστούμε γι' αυτό" τόνισε ο 24χρονος φορ του ΠΑΟΚ, που επισήμανε ότι η κίνησή του δεν είχε υστεροβουλία.

Το Συμβούλιο παίρνει αποφάσεις σε θέματα που αφορούν:

"Πολλές φορές δεν λειτουργώ ως επαγγελματίας.

• το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής των κρατών μελών (ανάπτυξη, ανεργία, επενδύσεις),

Δύο φορές είχα καλύτερες προτάσεις, αλλά δεν έφυγα.

• την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της Ε.Ε. (ΚΕΠΠΑ, βλ.13.3).

Με ενδιαφέρει απλά το καλό αυτής της ομάδας" είπε.

φωτ. 13.10 Η Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το 2003 στη Θεσσαλονίκη. Το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ δεν πρέπει να συγχέεται με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από όλους τους αρχηγούς των κρατών μελών. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθορίζει τους γενικές πολιτικές της Ε.Ε., με τις οποίες τα θεσμικά όργανα (Κοινοβούλιο, Συμβούλιο Υπουργών και Επιτροπή) διαμορφώνουν τη νομοθεσία. Συνεδριάζει κάθε εξάμηνο στη χώρα που προεδρεύει. (Το 2006 η Αυστρία και Φινλανδία αντίστοιχα). - Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες και υλικό για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών από το διαδίκτυο (www.ee.gr από το σύνδεσμο «όργανα») και να τα παρουσιάσετε στην τάξη.

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΡ του Δικεφάλου συμπλήρωσε πως "δεν τον ενοχλεί η κριτική" και πως "δεν έχει πρόβλημα με κανέναν σύνδεσμο".

φωτ. 13.11 Συνεδρίαση της Επιτροπής 2000. Λέγεται συχνά ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. λαμβάνονται από όργανα που είναι απομακρυσμένα από τους απλούς πολίτες, οι οποίοι και δύσκολα ενημερώνονται γι' αυτές. Αυτό αποτελεί δημοκρατικό έλλειμμα, δηλαδή έλλειψη δημοκρατικότητας. Για τη μείωση αυτού του φαινομένου, η ΕΕ βελτιώνει την ενημέρωση των πολιτών μέσω του διαδικτύου, απλοποιεί τη νομοθεσία και ενισχύει την κοινωνία πολιτών.

"Το μόνο που θέλω είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι, αλλιώς πώς θα πάει μπροστά η ομάδα; Εδώ τα έχουμε μπερδέψει όλα. Αυτοί είμαστε σήμερα, η ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Είπαμε ότι προσπαθούμε να φτιάξουμε μια καινούργια ομάδα, με νέα παιδιά, που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν υπάρχει υπομονή. Όλοι μας, όμως, προσπαθούμε για την ομάδα, για να δώσουμε το καλύτερο" συμπλήρωσε. Ο Σαλπιγγίδης δεν δίστασε μάλιστα να ζητήσει από τη συντριπτική πλειοψηφία "να αναγκάσει αυτούς, που βρίζουν, αφού δεν θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα, να μην πηγαίνουν στο γήπεδο και να βλέπουν τα παιχνίδια από την τηλεόραση", ενώ εξέφρασε την αμφιβολία "αν, εφόσον δείχνουν τέτοια συμπεριφορά, αγαπούν πράγματι την ομάδα".