Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

"Το υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, προκειμένου να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος", απαντά με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού σε ερώτηση της βουλευτή του Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Β. Σχοιναράκη για την εισροή υδάτων στο Μουσείο.

Γνωρίζεις ότι……

Παραδέχεται ότι όντως υπήρχε μία μικρή σταγονορροή, "που διακόπηκε σύντομα", και για προληπτικούς λόγους ο χώρος της γραμματείας της ΚΓ' ΕΠΚΑ εκκενώθηκε και το προσωπικό στεγάστηκε προσωρινά σε άλλους χώρους.

Τεχνητή φωτοσύνθεση

Ικανοποιημένη έφυγε χθες η αντιπροσωπεία των εκτάκτων υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού από τη συνάντησή της με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πετραλιά, με αντικείμενο την άμεση επαναπρόσληψη όσων είχαν καταφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα.

φωτοηλεκτροχημικό στοιχείο

Η κ. Πετραλιά διαβεβαίωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται, ότι έχουν δοθεί εντολές στις υπηρεσίες για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων σε 400 έκτακτους, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες μονιμοποίησης μέσω ΑΣΕΠ.

Το πρόβλημα των καυσίμων εξακολουθεί και είναι οξύ.

Απροετοίμαστη.

Το πετρέλαιο, το κάρβουνο και το φυσικό αέριο αρχίζουν να λιγοστεύουν και είναι ήδη ακριβά.

Η Πάτρα δεν είναι καλά προετοιμασμένη για το ρόλο της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006, αναφέρει δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας "Βίνερ Τσάιτουνγκ".

Επιπλέον επιβαρύνουν δυσανάλογα το περιβάλλον.

Ενδεικτικός είναι και ο τίτλος "Ελληνικά προβλήματα πολιτισμού" αλλά και ο υπέρτιτλος "Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα είναι μία ελληνική ιδέα, αλλά στην ίδια την Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα".

Το ιδανικό θα είναι ένα καύσιμο που «ποτέ δεν θα τελειώνει» και κατά την χρήση του δεν θα μολύνει την ατμόσφαιρα. Κλοπή τόνων! Ένα τέτοιο καύσιμο είναι το υδρογόνο. Το ισπανικό μουσείο Reina Sofia, ένα από τα μεγαλύτερα της Μαδρίτης, παραδέχτηκε ότι έχασε ένα τεράστιο γλυπτό από ατσάλι βάρους 38 τόνων! Από πρώτη όψη αυτό μπορεί να παράγεται με ηλεκτρόλυση νερού. Το μουσείο αγόρασε το γλυπτό του Αμερικανού καλλιτέχνη Ρίτσαρντ Σέρα τη δεκαετία του 1980 για περισσότερα από 200.000 δολάρια. Όμως, η απαιτούμενη για την ηλεκτρόλυση ενέργεια είναι μεγαλύτερη από εκείνη που θα παίρνουμε από την καύση του Η2. Το 1990 το αποθήκευσε σε χώρο εταιρείας που ειδικεύεται στη φύλαξη έργων τέχνης. Η φύση όμως μας έχει προμηθεύσει το «εργοστάσιο» για την παραγωγή του Η2. Όμως, όταν το αναζήτησε, για να το επανεκθέσει, πριν από λίγους μήνες, το έργο είχε κάνει φτερά! Το χημικό αυτό εργοστάσιο υπάρχει ακόμα και σε κάθε αυλή των σπιτιών.

Μπάφτα.

Και αυτό δεν είναι άλλο από τα πράσινα φύλλα των φυτών και η διαδικασία είναι η πιο ζωογόνα οξειδοαναγωγική αντίδραση, η φωτοσύνθεση.

Δέκα βραβεία BAFTA διεκδικεί το βρετανικό πολιτικό θρίλερ "Επίμονος κηπουρός" του Φερνάντο Μεϊρέγιες με τους Ρέιφ Φάινς και Ρέιτσελ Βάις (φωτογραφία).

Με αυτήν παράγονται γλυκόζη, κυτταρίνη και άμυλο, αποθηκεύοντας την ηλιακή ενέργεια σαν μελλοντικό καύσιμο, το ξύλο.

Η απονομή των βρετανικών κινηματογραφικών βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

Αυτή την λογική προσπαθούν οι επιστήμονες να την υλοποιήσουν και να παράγουν Η2 από ηλεκτρόλυση νερού με μόνη πηγή ενέργειας το ηλιακό φως.

Ανακάλυψη.

Αυτό το προσπαθούν με τα λεγόμενα φωτοηλεκτροχημικά στοιχεία τα οποία είναι ηλεκτρολυτικά στοιχεία τα οποία πραγματοποιούν την αντίδραση Η2Ο [pic] Η2 + ?Ο2 χρησιμοποιώντας το ηλιακό φως.

Η ανεύρεση μιας καμίνου, με τα τελευταία απομεινάρια της σκουριάς στη θέση τους, είναι το σημαντικότερο εύρημα από τις ανασκαφές στο μεταλλείο Μαθιάτη, έξω από τη Λευκωσία, και εκτίθεται στο Kυπριακό Mουσείο της περιοχής.

Προσέξτε, αυτά διαφέρουν από τα φωτοβολταϊκά στοιχεία τα οποία μετατρέπουν το ηλιακό φως απευθείας σε ροή ηλεκτρονίων (ρεύμα).

Φαίνεται να είναι η μόνη κάμινος που έχει βρεθεί σε τέτοια καλή κατάσταση μέχρι σήμερα στην Kύπρο, ίσως και σε ολόκληρη την Aνατολική Mεσόγειο.

Αυτά όπως είπαμε παράγουν Η2 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί σαν καύσιμο.

Μυστηριώδης επίσκεψη.

Οι συσκευές αυτές σαν άνοδο χρησιμοποιούν ημιαγωγούς και σαν κάθοδο αδρανή μέταλλα, όπως π.χ. λευκόχρυσο.

Για 57η συνεχόμενη χρονιά ένας μυστηριώδης άνδρας εναπόθεσε στον τάφο του Έντγκαρ Άλαν Πόε τριαντάφυλλα και ένα μπουκάλι κονιάκ με αφορμή την επέτειο γέννησης του ποιητή.

Η απόδοση των φωτοηλεκτροχημικών στοιχείων φτάνει το 10%, ενώ εκείνη της φωτοσύνθεσης μόλις το 3%.

Σύμφωνα με τον Τζεφ Τζερόμ, επιμελητή του Μουσείου Πόε, η επίσκεψη πραγματοποιείται κάθε 19 Ιανουαρίου.

Η απόδοση αυτή μπορεί να αυξηθεί με τη χρήση ορισμένων χρωστικών οι οποίες απορροφούν έντονα την ηλιακή ακτινοβολία. Για ακόμα μια φορά η επιστήμη αντιγράφει την φύση, διότι μην ξεχνάτε ότι στα πράσινα φύλλα υπάρχει η χλωροφύλλη η οποία απορροφά το κόκκινο και το μπλε από τα μήκη κύματος του ηλιακού φωτός.