Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( εθνικη ομαδα :: 14/2/2006 20:57:45) 

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Φυσικός ή αστρονομικός - αντικειμενικός χρόνος

Ο Ρεχάγκελ κάλεσε Σαμαρά

Ο φυσικός χρόνος μπορεί να μετρηθεί σε σχέση με τις περιοδικές κινήσεις της Γης.

Ο Γιώργος Σαμαράς (φωτογραφία) κλήθηκε από τον Ότο Ρεχάγκελ για το τουρνουά της Κύπρου και έγινε ο 21ος ποδοσφαιριστής που παίρνει το χρίσμα του διεθνή από τον Γερμανό τεχνικό.

Όπως γνωρίζετε η Γη περιστρέφεται γύρω από άξονα και η περίοδος περιστροφής της ορίζεται ως μια ημέρα.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι ένας από τους δέκα που ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων είναι και πάλι ο Γιάννης Αμανατίδης (Φρανκφούρτη) και ο Κώστας Χαλκιάς (Μούρθια).

Η Γη επίσης περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και η περίοδος περιφοράς της ορίζεται ως ένα έτος.

Οι υπόλοιποι επτά "ξενιτεμένοι" είναι οι Κυργιάκος (Ρέιντζερς), Χαριστέας (Άγιαξ), Μπασινάς (Μαγιόρκα), Γιαννακόπουλος (Μπόλτον), Φύσσας (Χαρτς), Καραγκούνης (Μπενφίκα) και Σεϊταρίδης (Ντιναμό Μόσχας).

Αυτές οι κινήσεις της Γης μας δίνουν τη δυνατότητα να μετρήσουμε το χρόνο και να ορίσουμε τις εποχές.

Στο προσκλητήριο δεν βρίσκεται για μία ακόμη φορά το όνομα του Ζήση Βρύζα, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι παίκτες που αγωνίζονται εντός των συνόρων.

Έτσι, για πολλούς αιώνες η αρχή της ημέρας εθεωρείτο η χρονική στιγμή κατά την οποία ο Ήλιος τέμνει μια φανταστική γραμμή στον ουρανό από το βορρά ως το νότο που περνάει από την κατακόρυφο ενός τόπου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα (28/2-1/3) και η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει αρχικά τη Λευκορωσία και στη συνέχεια τον νικητή της αναμέτρησης της Φινλανδίας με το Καζακστάν.

Αυτή η γραμμή λέγεται μεσημβρινός του τόπου.

Ο μεσημβρινός που περνάει από το Γκρίνουιτς, ορίστηκε ως αρχή μέτρησης των υπόλοιπων μεσημβρινών.

Το μέσο χρονικό διάστημα μεταξύ δύο περασμάτων του Ήλιου από το μεσημβρινό ενός τόπου λέγεται μέση ηλιακή ημέρα. Η διαίρεση του ενός έτους σε 12 μήνες, της ημέρας σε 24 ώρες, της ώρας σε 60 λεπτά, του λεπτού σε 60 δευτερόλεπτα, καθώς και η μέτρησή τους, έγινε σταδιακά στη διάρκεια χιλιετιών. Ξεκίνησε από τους Σουμέριους, Βαβυλώνιους, Αιγυπτίους, Έλληνες και έφτασε μέχρι τους Άραβες, τους Ευρωπαίους την εποχή της Αναγέννησης και μέχρι σήμερα με το παγκόσμιο ημερολόγιο και το ατομικό ρολόι καισίου. Στην επιστήμη συνυπάρχουν δύο αντίθετες αντιλήψεις για το χρόνο, αυτή της κλασικής Φυσικής που δέχεται έναν παγκόσμιο ενιαίο χρόνο, ανεξάρτητο από τα πράγματα, που επιτρέπει τη μονοσήμαντη χρονομέτρηση των γεγονότων για όλα τα κινούμενα συστήματα και η άλλη της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας, που αμφισβήτησε την παραπάνω ανθρωπομορφική έννοια του χρόνου. Σύμφωνα με την ειδική θεωρία της σχετικότητας, οι παρατηρητές που ανήκουν σε διαφορετικά συστήματα έχουν διαφορετικές απόψεις για τη χρονική διάρκεια των φαινομένων στα συστήματα αυτά. Αποδείχτηκε έτσι, ότι η αντίληψη που έχουμε για το φυσικό κόσμο δεν είναι άλλο από μια ανθρωπόμορφη κατασκευή και αυτό που στα πλαίσια της άμεσης εμπειρίας ονομάζουμε χρόνο είναι συνέπεια των πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων της φυσιολογίας μας.