Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( καμία ανησυχία για γάτες και σκύλους :: 3/3/2006 19:06:36) 

ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4° ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ

Καμία ανησυχία για γάτες και σκύλους

Στην Αρχαία Ελλάδα παράλληλα με τον υψηλό πνευματικό πολιτισμό (Φιλοσοφικές σχολές, Θέατρα, Ολυμπιακή Ιδέα, Επιστήμες, Τέχνες και τόσα άλλα) φαίνεται ότι είχε αναπτυχθεί και μια μορφή Τεχνολογίας για την οποία ελάχιστα πράγματα γνωρίζουμε σήμερα.

Καθησυχαστικός για το περιστατικό μόλυνσης γάτας από τη γρίπη των πτηνών στη Γερμανία εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Επιστημονικής Επιστασίας της γρίπης των πτηνών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθηγητής Σπύρος Κυριάκης. Ενδεικτικό αυτής της τεχνολογίας είναι το εύρημα από ένα αρχαίο ναυάγιο (εικόνα Ι), που φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κυριάκης τόνισε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν εξέπληξε την επιστημονική κοινότητα, γιατί ήταν γνωστό από το 2004 ότι άγρια αιλουροειδή (τίγρεις και λεοπαρδάλεις) είχαν μολυνθεί από την κατανάλωση ωμών (άψητων) πτηνών που είχαν πεθάνει από τη γρίπη των πτηνών.

Ανασύρθηκε από ψαράδες στα ανοιχτά των Αντικυθήρων στις αρχές του αιώνα μας.

Στη συνέχεια επετεύχθη πειραματική αναπαραγωγή της νόσου σε γάτες πειραματόζωα. Αποτελείται από ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα οδοντωτών τροχών και διαφορικών γραναζιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε ό,τι αφορά το σκύλο, από τα στοιχεία που διαθέτουν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα αυτός μολύνεται είτε φυσικά είτε πειραματικά μόνο από το στέλεχος του ιού της γρίπης του αλόγου, το οποίο δεν μολύνει τον άνθρωπο.

Επίσημα έχει καταγραφεί με την ονομασία «Αστρολάβος», επειδή μάλλον πρόκειται για υψηλής ακρίβειας αστρονομικό όργανο.

Συνεπώς δεν μολύνονται οι άνθρωποι ούτε από το σκύλο ούτε από το άλογο.

Διαπρεπείς Έλληνες και ξένοι επιστήμονες έχουν μελετήσει το παράξενο αυτό εύρημα και έχουν προσπαθήσει πολλές φορές με τη βοήθεια της σύγχρονης Τεχνολογίας να το ανακατασκευάσουν. Για την ανακατασκευή του (εικόνα II) χρειάστηκε να ακτινογραφηθεί σε ειδικά εργαστήρια.