Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Απόψεις :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( στις... καλένδες νομοσχέδιο περί ελέγχου των γκάλοπ ) 

Στις… καλένδες νομοσχέδιο περί ελέγχου των γκάλοπ

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ 150.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Παράδειγμα 9

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση ξέφυγε σαν το χέλι αρνούμενη να βάλει τάξη και να ελέγξει τις δημοσκοπήσεις θεσπίζοντας νομοθετικό πλαίσιο.

Απειλητικά τα νερά του Έβρου και για τα χωριά

Οι κυψελίδες των πνευμόνων έχουν μέση ακτίνα 0,125 mm και φουσκώνουν με αέρα που περιέχει 14% οξυγόνο υπό πίεση μιας ατμόσφαιρας. Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μ. Κεφαλογιάννη απέφυγε να δεσμευθεί σχετικά με το χρόνο που θα φέρει νομοσχέδιο για τον έλεγχο των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

ΜΑΤΙΝΑ ΗΡΕΙΩΤΟΥ

Αν η θερμοκρασία του σώματος είναι 310 Κ, πόσα μόρια οξυγόνου υπάρχουν σε κάθε κυψελίδα;

"Όταν απορρίψατε την πρόταση νόμου της ΝΔ", υπενθύμισε ο κ. Κεφαλογιάννης, "είχατε δεσμευθεί ότι εντός 6μήνου θα φέρετε σχέδιο νόμου στη Βουλή". Σε κατάσταση πολιορκίας από τα νερά του Έβρου και των παραποτάμων του βρίσκεται ο Νομός Έβρου. Λύση: Υπενθύμισε ακόμα ότι ο ίδιος ο Σύνδεσμος των εταιρειών αυτών ζητά από την κυβέρνηση νομοθετικό πλαίσιο γιατί δεν τηρούνται κανόνες δεοντολογίας και η κυβέρνηση ολιγωρεί. Από το περασμένο Σάββατο, οπότε η στάθμη ξεπέρασε κάθε όριο ασφαλείας έως και χθες είχαν πλημμυρίσει 150.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και είχαν προκληθεί τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο του νομού. Από τη σχέση (5β) έχουμε: [pic]

"Τι σας φοβίζει, κ. υπουργέ", ρώτησε ο βουλευτής τον υπουργό, "και δεν προχωρείτε σ' αυτή τη ρύθμιση, πολύ περισσότερο τώρα που έρχονται οι εκλογές;"

Η αγωνία πλέον βρίσκεται στο να προστατευθούν τα χωριά που κινδυνεύουν άμεσα στις παραποτάμιες περιοχές, αφού εκτός από τα αναχώματα που ήδη υποχώρησαν, έχουν αποδυναμωθεί και εκείνα που ακόμη αντέχουν. Επειδή το οξυγόνο είναι το 14%, θα είναι Ν0 = 2,8 x 1013

Ο κ. Ρέππας είπε ότι έχει απευθύνει επιστολή στις εταιρείες δημοσκοπήσεων με την οποία ζητά τις προτάσεις τους για να διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο.

Ήδη από τον Δεκέμβριο η στάθμη του Έβρου βρισκόταν στα όρια ασφαλείας που είναι τα 4.70 μέτρα.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Κεφαλογιάννη και συμφωνεί ότι "τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να αναχθούν σε υπέρτατη αλήθεια".

Στο όριο αυτό βρισκόταν χθες το ποτάμι, στον σταθμό μέτρησης που υπάρχει στο Πύθιο, κοντά στο Διδυμότειχο.

Αρνήθηκε όμως να συμφωνήσει μαζί του στη διαπίστωση ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων μπορούν να χειραγωγούν, να κατευθύνουν και να ακυρώνουν τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του.

Όμως στην περιοχή του Τυχερού φθάνουν στον Έβρο και οι ποταμοί Άρδας και Ερυθροπόταμος, όπως και ο Εριγίνης από την Τουρκία, με αποτέλεσμα η στάθμη να ανεβαίνει πολύ περισσότερο: από το περασμένο Σάββατο, τα νερά έφθασαν περίπου τα επτά μέτρα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να υποχωρούν διαδοχικά τα αναχώματα και να πλημμυρίσουν τεράστιες εκτάσεις. «Έχουμε πλημμύρες κατά μήκος του Έβρου, από το Τυχερό έως και το Πέταλλο, στην περιοχή των Φερών», είπε στα «ΝΕΑ» ο αντινομάρχης Έβρου Μιχάλης Κουγιουμτζής. Και πρόσθεσε: «Έχουν επίσης πλημμυρίσει οι παραποτάμιες περιοχές και των άλλων ποταμών που καταλήγουν στον Έβρο».

Ωστόσο, τα νερά των παραποτάμων πέφτουν ανεξέλεγκτα στον Έβρο, αφού στον Εριγίνη δεν υπάρχουν φράγματα από την Τουρκία, ενώ το βασικό φράγμα του Άρδα στον Κυπρίνο έχει αφεθεί ανοικτό, μπροστά στον κίνδυνο να υποχωρήσει. Ο μόνος έλεγχος που μπορούσε να υπάρξει ήταν από τα φράγματα του Έβρου στο έδαφος της Βουλγαρίας. Όπως εξηγεί ο κ. Κουγιουμτζής το φράγμα του Ιβαΐλοφγκρατ, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που έχει ύψος περίπου 75 μέτρα, κατάφερε να κρατήσει μεγάλο όγκο νερών. Ωστόσο, προκειμένου να μην υποχωρήσει, οι βουλγαρικές αρχές άφηναν να περνούν ελεγχόμενες ποσότητες προς την Ελλάδα. «Περνούσαν 1.000 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, με ταχύτητα περίπου 7 χιλιόμετρα την ώρα. Όταν είδαμε ότι η στάθμη ανέβαινε επικίνδυνα στο ελληνικό έδαφος ζητήσαμε τη μείωση του όγκου του νερού που περνούσε το φράγμα στο Ιβαΐλοφγκρατ», λέει ο αντινομάρχης Έβρου.

Ωστόσο, η καταστροφή που έχει προκληθεί είναι τεράστια. Ήδη, οι καταστροφές στις καλλιέργειες εκτιμώνται στα δύο με δυόμισι δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ στα δυόμισι δισεκατομμύρια δραχμές εκτιμώνται ότι ανέρχονται οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο του Έβρου.