Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Άρθρα :: Ανεπτυγμένη είδηση-λόγος

( ο νεος στοχος του παοκ ειναι μια καλη θεση στα πλεϊ οφ :: 23/2/2006 19:37:35) 

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ άφησαν τον αγώνα με τον Άρη πίσω και επικεντρώνονται στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ανακεφαλαίωση

Ο ΝΕΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Δημιουργία προγράμματος είναι η μετατροπή του αλγορίθμου που επιλύει ένα πρόβλημα σε εντολές προγράμματος.

Κυνηγώντας το εφικτό

Οι εντολές γράφονται σε κάποια από τις εκατοντάδες γλώσσες προγραμματισμού, που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό να διευκολύνουν την επίλυση συγκεκριμένου τύπου προβλημάτων.

Είτε το πίστευαν είτε όχι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, η υπόθεση-τετράδα αποτελεί πλέον παρελθόν μετά την ήττα από τον Άρη. Στόχος παραμένει μια καλή θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, κάτι που άλλωστε φαντάζει και ως πιο λογικό για μια ομάδα που προέβη σε διαδοχικές αλλαγές και μόλις τον τελευταίο μήνα άρχισε να πατάει στα πόδια της

Η επιλογή της καταλληλότερης γλώσσας εξαρτάται από το είδος της εφαρμογής, το υπολογιστικό περιβάλλον που θα εκτελεστεί, τις γνώσεις και τις προτιμήσεις του προγραμματιστή.

Του ΘΟΔΩΡΟΥ ΧΑΣΤΑ

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη προγραμμάτων είναι της ιεραρχικής σχεδίασης, του τμηματικού προγραμματισμού και του δομημένου προγραμματισμού, που επιτρέπουν τη δημιουργία προγραμμάτων κατανοητών και απλών, ενώ διευκολύνουν τη διόρθωση και τη συντήρηση των εφαρμογών.

Το έλεγε και το ξανάλεγε το τελευταίο διάστημα ο Σούλης Μαρκόπουλος:

Ένα είδος προγραμματισμού που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τελευταία, είναι ο αντικειμενοστραφής προγραμματισμός.

"Δεν μπορείς να μιλάς για ψηλούς στόχους όταν δεν έχει ακόμα σαφή δείγματα μιας ομάδας.

Κάθε πρόγραμμα για να εκτελεστεί από τον υπολογιστή χρειάζεται πρώτα να μετατραπεί σε μορφή κατανοητή από αυτόν.

Μια ομάδα θέλει μια πορεία τουλάχιστον έξι μηνών.

Η μετατροπή αυτή γίνεται από τους μεταγλωττιστές ή τους διερμηνευτές, οι οποίοι επισημαίνουν και τα συντακτικά λάθη, που έχει κάθε πρόγραμμα.

Ακόμα δεν έχουμε δει πού αντέχουμε".

Η σύνταξη του προγράμματος, η μετάφραση, η διόρθωση των λαθών και η εκτέλεση του γίνεται με τα ολοκληρωμένα προγραμματιστικά περιβάλλοντα που διαθέτουν πολλά εργαλεία για την υποβοήθηση της ανάπτυξης των εφαρμογών.

Η αλυσίδα αλλαγών τόσο στο ρόστερ όσο και στο τεχνικό επιτελείο μπορεί να ήταν επιβεβλημένες, βελτίωσαν την εικόνα του Δικεφάλου, αλλά όλα αυτά χρειάζονται και τον χρόνο τους προκειμένου να γίνουν "σύνολο".

Ερωτήσεις - Θέματα για συζήτηση

Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τελείως τη χημεία του, τη φιλοσοφία του παιχνιδιού, αλλά και παίκτες πάνω στους οποίους στηρίζεται.

- Τι ονομάζεται πρόγραμμα;

Μόλις τον τελευταίο μήνα κατάφερε, με αρκετά προβλήματα ωστόσο, να παίζει σχεδόν πλήρης.

- Τι είναι οι γλώσσες μηχανής;

ΟΙ ΠΕΝΤΕ απανωτές νίκες έφεραν κύμα ενθουσιασμού.

- Ποιες οι διαφορές των γλωσσών υψηλού επιπέδου από αυτές χαμηλού επιπέδου;

Η ήττα και η εμφάνιση κατά του Άρη προσφέρεται ως η κατάλληλη ευκαιρία για να μάθει ο ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται και τέτοιες καταστάσεις.

- Ποιες γλώσσες υψηλού επιπέδου γνωρίζεις;

"Το θέμα είναι πόσο θα αντέξει η ομάδα.

- Τι ονομάζουμε οπτικό προγραμματισμό και τι οδηγούμενο από τα γεγονότα;

Πρώτα παίζαμε ελεύθερα.

- Πώς προσδιορίζεται μία φυσική γλώσσα;

Τώρα υπάρχει πίεση.

- Ποιες οι κυριότερες διαφορές των φυσικών και των τεχνητών γλωσσών;

Θα έρθει και η κάμψη και εκεί δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει η ομάδα" έλεγε λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι ο Μαρκόπουλος και αυτό είναι πλέον το στοίχημα.

- Πώς γίνεται η παράσταση της ιεραρχικής σχεδίασης προγράμματος;

Στο χέρι του ίδιου, αλλά και των παικτών είναι να αποδείξουν πως η άσχημη εμφάνιση στο Αλεξάνδρειο αποτελεί απλώς μια κακή παρένθεση.

- Ποιες οι αρχές του δομημένου προγραμματισμού;

"ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ παίζουμε πονάμε περισσότερο.

- Ποια τα πλεονεκτήματα του δομημένου προγραμματισμού;

Πριν από έναν μήνα ήμασταν στην 13η θέση και ξαφνικά βρεθήκαμε στην 7η.

- Τι ονομάζεται αντικειμενοστραφής προγραμματισμός;

Έχουμε βατό πρόγραμμα και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται" δήλωνε χθες πιο νηφάλιος ο Γιάννης Γκαγκαλούδης.

- Ποια η διαδικασία για την μετάφραση και εκτέλεση ενός προγράμματος;

ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ είναι προγραμματισμένες για σήμερα, ενώ από αύριο οι παίκτες θα "σκορπίσουν" λόγω του Ολ σταρ γκέιμ στη Λάρισα.

- Ποιες οι διαφορές μεταγλωττιστή και διερμηνευτή; - Ποια προγράμματα και εργαλεία περιέχει ένα προγραμματιστικό περιβάλλον;

Λέξεις κλειδιά Πρόγραμμα, Γλώσσα μηχανής, Συμβολική γλώσσα, Γλώσσες υψηλού επιπέδου, Τμηματικός προγραμματισμός, Δομημένος προγραμματισμός, Αντικειμενοστραφής προγραμματισμός, Μεταγλωττιστής, Διερμηνευτής, Προγραμματιστικό περιβάλλον Βιβλιογραφία 1. Ph. Breton, Ιστορία της Πληροφορικής, Εκδόσεις Δίαυλος, Αθήνα, 2. Γ. Μπαμπινιώτης, Θεωρητική Γλωσσολογία, Αθήνα, 1986. 3. Χρ. Κοίλιας-Στρ, Καλαφατούδης, Το πρώτο βιβλίο της Πληροφορικής, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1992. 4. Εγκυκλοπαίδεια Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1986. 5. Αθ. Τσουροπλής-Στ. Κλημόπουλος, Από τη FORTRAN 77 στη FORTRAN 90, Εκδόσεις Πελεκάνος, Αθήνα, 1995. 6. Χ. Κοίλιας-Στρ. Μαραγκός, Η γλώσσα COBOL και οι εφαρμογές της, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, Αθήνα, 1992. 7. Κ. Μαρινάκης-Ν. Ιωαννίδης, Structure & Advanced COBOL, Εκδόσεις `Ελιξ, Αθήνα, 1992. 8. Χ. Κοίλιας-Αλ. Τομαράς, GWBASIC Θεωρία και Εφαρμογές, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1992. 9. Μ. Κατζουράκη-Μ. Γεργατσούλης-Σ. Κόκκοτος, PROγραμματίζοντας στη LOGική, `Εκδοση ΕΠΥ, Αθήνα, 1991. 10. Αικ. Γεωργοπούλου, LOGO Βήμα προς Βήμα, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1991. 11. Αλ. Τομαράς, C Θεωρία και Πράξη, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1995. 12. M. Μαλιάππης, SQL Περιβάλλοντα Ανάπτυξης Εφαρμογών 4ης Γενιάς, Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών, Αθήνα, 1995. 13. E. Horowitz, Βασικές αρχές γλωσσών προγραμματισμού, Κλειδάριθμος, Αθήνα, 1995. 14. R. Shackelford, Introduction to Computing and Algorithms, Addison-Wesley, USA, 1998. 15. W. Hutching-H. Somers, An Introduction to Machine Translation, Academic Press, London, 1992. Διευθύνσεις Διαδικτύου - cuiwww.unige.ch/langlist Κατάλογος όλων των γλωσσών προγραμματισμού που υπάρχουν. Περιέχει περισσότερες από 2000 γλώσσες και ενημερώνεται συνεχώς. - www.swcp.com/~dodrill/ Περιέχει πληροφορίες αλλά και πολλές εκπαιδευτικές ασκήσεις για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού. - www.progsource.com Γενικές πληροφορίες, πολλές εφαρμογές, χρήσιμα βοηθητικά προγράμματα καθώς και αναφορές σε άλλες διευθύνσεις για πολλές γλώσσες προγραμματισμού όπως Pascal, Delphi, C/C++, Java, Perl, Visual Basic. - www.hensa.ac.uk/parallel/ Πληροφορίες για τον παράλληλο προγραμματισμό και τις γλώσσες που υποστηρίζουν τον παράλληλο προγραμματισμό. - Softwaredesign.com/objects.html Γενικές συνοπτικές πληροφορίες για το τι είναι αντικειμενοστραφής προγραμματισμός και τα βασικά χαρακτηριστικά του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού. - Iamwww.unibe.ch/~scg/Ooinfo Στοιχεία για τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται και πολλές σχετικές διευθύνσεις.