Υψηλή αντίθεση

Διδακτικά εγχειρίδια: Νέα Ελληνικά για μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες και ξένους - Γ' και Δ' επίπεδο

Ελένη Δεμίρη-Προδρομίδου, Ρούλα Καμαριανού-Βασιλείου
© 2003, Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 960-375-632-6

Το βιβλίο Νέα Ελληνικά για μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες και ξένους - Γ' και Δ' επίπεδο "… και καλή επιτυχία" απευθύνεται στους παλιννοστούντες Έλληνες, στις νεότερες γενιές των απόδημων Ελλήνων καθώς και στους ξένους οι οποίοι είναι σε θέση να καταλάβουν και να ανταποκρίνονται σε κάποιες ουσιαστικές λεπτομέρειες του προφορικού και γραπτού λόγου.

Με τη διδασκαλία υτού του βιβλίου οι σπουδαστές αποκοτύν την ευχέρεια α. να καταλαβαίνουν πολυσύνθετα στοιχεία της ελληνικής γλώσσας, β. να ανταποκρίνονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους παίρνοντας μέρος σε σύνθετες συνομιλίες, γ. να καταλαβαίνουν κείμενα από τον Τύπο (εφημερίδες, περιοδικά), επίσημα έγγραφα κτλ., δ. να διατυπώνυν στο γραπτό λόγο με σαφήνεια και ακρίβεια τις απόψεις τους σε θέματα όχι μόνο καθημερινά αλλά και πιο εξειδικευμένα-επιστημονικά.

Για το λόγο αυτό, οι διδασκόμενοι ασκούνται με τα κατάλληλα γλωσσικά στοιχεία (λεξιλόγιο, μορφολογία-σύνταξη), ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται σ' αυτό το επίπεδο.

Επίσης σ' αυτή την έκδοση περιλαμβάνονται: Μορφολογία - Σύνταξη - Ασκήσεις και λύσεις των ασκήσεων του Δ' επιπέδου.

Τέλος, το παρόν βιβλίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εξετάσεων για την Πιστοποίηση της Ελληνομάθειας του Γ' και Δ' επιπέδου.

comments powered by Disqus