Υψηλή αντίθεση

Πολυμεσικό υλικό και εφαρμογές: Δήμος Ζαχαρός

Loading the player ...

O συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Δήμος Ζαχάρος, παρουσιάζει τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μη βλέποντες μαθητές για την επεξεργασία και ανάγνωση ενός κειμένου στο εργαστήριο, όπου διδάσκει τις ειδικές τεχνολογίες υποστήριξης για άτομα με απώλεια όρασης στο Πανεπιστήμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν λογισμικά ανάγνωσης οθόνης και άλλες υποστηρικτικές τεχνολογίες που διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο και υποστηρίζουν τη διδασκαλία της Γ2 στο ενδιαφερόμενο μαθησιακό κοινό. Το βίντεο μεταφράζει στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία, η κ. Χρύσα Κύρλου.

Για τον/την συγγραφέα

Δήμος Ζαχαρός

Εργάζεται στην βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου Μακεδονίας με αντικείμενο την δημιουργία προσβάσιμου υλικού καθώς επίσης και στη χρήση των υπηρεσιών για φοιτητές με ειδικές ανάγκες. Στο παρελθόν εργάσθηκε ως εκπαιδευτής στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από άτομα με πρόβλημα όρασης στη σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.Α.Τ. Β.Ε.).

Είναι απόφοιτος του τμήματος «Εφαρμοσμένης Πληροφορικής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πτυχίο στην ειδικότητα «Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής» στο Ι.Ι.Ε.Κ. Πυθαγόρας. Εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Lintz της Αυστρίας στη χρήση υπολογιστή για άτομα με πρόβλημα όρασης. Συμμετοχή στο σεμινάριο με θέμα «Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών για Άτομα με Αναπηρίες» που διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδευτής σε Ι.Ε.Κ., Κ.E.K. και ευρωπαϊκά προγράμματα για την κατάρτιση στον τομέα της πληροφορικής ατόμων με πρόβλημα όρασης. Συνεργασία με το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στη δημιουργία ειδικού λογισμικού για άτομα με πρόβλημα όρασης.

Μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου τυφλών από το 2000. Παραολυμπιονίκης Αθήνα 2004.

Ενδιαφέροντα: αθλητισμός, μουσική, ταξίδια.

comments powered by Disqus