Γραφικό

Πυξίς

Ψηφιακή Αρχαιοθήκη

Επιμ. Τριανταφυλλιά Γιάννου

Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της αστραπής

Ο δωδεκάχρονος Πέρσι Τζάκσον μαθαίνει ότι οι θεοί της ελληνικής μυθολογίας είναι υπαρκτοί και μάλιστα έχουν μετακομίσει στον 600ό όροφο του Empire State Building στη Νέα Υόρκη. Μαθαίνει, μάλιστα, ότι ο ίδιος είναι ημίθεος, γιος του Ποσειδώνα. Με τη βοήθεια ενός σατύρου και της Άναμπεθ, κόρης της Αθηνάς, θα μάθει περισσότερα για την ταυτότητά του, και θα διασχίσει τις Η.Π.Α. για να πιάσει έναν κλέφτη και να ανακτήσει τον κεραυνό του Δία. Στον δρόμο του θα αντιμετωπίσει διάφορα μυθικά τέρατα, όπως τον Μινώταυρο, τη Μέδουσα και τις Ερινύες, που θα κάνουν τα πάντα για να τον σταματήσουν.

Ο Rick Riordan παίρνει στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, θεούς, ημίθεους και τέρατα και τα μεταφέρει στην εποχή μας και στις Η.Π.Α. Οι σύγχρονοί του ημίθεοι πολλές φορές δεν γνωρίζουν από ποιον θεό κατάγονται, εκπαιδεύονται σε μια κατασκήνωση, αντιμετωπίζουν μυθικά τέρατα και πραγματοποιούν άθλους παρόμοιους με αυτούς των ηρώων της μυθολογίας.

Στοιχεία Έκδοσης:

  • Riordan, Rick. 2009. Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η κλοπή της αστραπής. Μετ. Αναστασία Λαμπροπούλου. Αθήνα: Πάπυρος Εκδοτικός Οργανισμός. Τίτλος πρωτοτύπου: Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief (Glendale, CA: Disney Hyperion, 2005).