Εξώφυλλο

Ανεμόσκαλα
Συμφραστικοί Πίνακες Λέξεων για Μείζονες Νεοέλληνες Ποιητές

Σκαρφαλώνοντας λέξεις όπως μιαν ανεμόσκαλα. Γιώργος Σεφέρης, «“Νότες” για ένα ποίημα» (ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΩΝ, Β΄)
Για τη ζωή και το έργο του Το ποιητικό του έργο
Γιάννης Ρίτσος

Γιάννης Ρίτσος (1909-1990)

© Έρη Ρίτσου
Εκδ. Κέδρος

To ψηφιακό corpus του ποιητικού έργου του Ρίτσου περιλαμβάνει τις ποιητικές συλλογές που εκδόθηκαν όσο ζούσε αλλά και έργα που εκδόθηκαν μετά το θάνατό του. Ο αναγνώστης μπορεί να ανατρέξει εδώ στην ενότητα «Για τη ζωή και το έργο του» για να παρακολουθήσει την εξέλιξή του βίου και της ποιητικής του και να δει αναλυτικά εργογραφικά και βιβλιογραφικά στοιχεία.

Το έργο του Ρίτσου καλύπτεται από πνευματικά δικαιώματα· για τον λόγο αυτό οι χρήστες του συμφραστικού πίνακα δεν έχουν τη δυνατότητα προβολής ολόκληρου του ποιήματος και η αναζήτηση μένει στην ανάσυρση συμφραζομένων σε επίπεδο στίχου (για περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις δυνατότητες αναζήτησης ο χρήστης μπορεί να συμβουλευτεί την ενότητα «Οδηγίες αναζήτησης» από το αριστερό μενού). Μετά από ευγενική παραχώρηση της Έρης Ρίτσου, μια εκτενής ανθολόγηση αρχαιόθεμων ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου θα είναι διαθέσιμη και ελεύθερα προσβάσιμη (πλήρες κείμενο).

Το ψηφιακό ποιητικό έργο του Ρίτσου αναρτάται σταδιακά στην Ανεμόσκαλα. Η ολοκλήρωση της ανάρτησης θα συνοδευτεί και από αναλυτικό εκδοτικό σημείωμα.

Τελευταία ενημέρωση: Νοέμβριος 2016