Επίπεδο Α2

Γ. Γραμματική

Ποιες από τις απαντήσεις συμπληρώνουν καλύτερα το κείμενο; Μόνο μία απάντηση είναι σωστή για κάθε αριθμό.

Στο τέλος κάνετε κλικ στο κουμπί "ΕΛΕΓΧΟΣ". Για κάθε ερώτηση θα εμφανιστεί, για λίγο χρόνο, η λέξη «ΣΩΣΤΟ» ή «ΛΑΘΟΣ», ανάλογα με την απάντησή σας. Κάνετε κλικ σε κάθε απάντηση για να δείτε ξανά την ανατροφοδότηση.

Επιτέλους. Έχω ξανά την Ίρμα μου. Η μητέρα μου τη δέχεται τώρα. Βέβαια, πρέπει να τη δένω συνέχεια. … βγαίνουμε μαζί έξω, πρέπει να την κρατώ από το λουρί. Τώρα πηγαίνουμε κάθε βράδυ και στο κάστρο. Είναι λίγο πιο πάνω από το σπίτι μας. Πάμε και φέρνουμε κρύο νερό, για να πιει η μητέρα μου. Βλέπεις, ο πάγος λιώνει γρήγορα και το νερό μέσα στο ψυγείο στο τέλος είναι πολύ .

Καθόμαστε στο πεζούλι στο πηγάδι, τ’ αηδόνια και τους γρύλους, και μετά γεμίζουμε την κανάτα. Είναι λίγο δύσκολο να κρατώ μαζί την κανάτα και την Ίρμα, όταν επιστρέφουμε… Έτσι, μένει και λίγο νερό για τη μάνα μου.

«Είναι πολύ δροσερό!» μου λέει μόλις πίνει, και με κοιτάζει στα μάτια.

Τι με κοιτάζει έτσι; Δεν ξέρω. Παράξενη γυναίκα αυτή η μάνα μου. Δεν μας χαϊδεύει και δεν μας φιλάει. Κάνει κακό στα παιδιά, λέει. Το λέει και στον πατέρα μου που με φιλάει και με παίρνει στην αγκαλιά του. Κι αγαπάει μόνο μου όπως φαίνεται. Ευτυχώς, όμως, ο μπαμπάς αγαπάει εμένα πιο πολύ.


Προσαρμογή από το βιβλίο της Βούλας Μάστορη «Στο Γυμνάσιο»

Αγγίξτε την οθόνη για αναπαραγωγή