Ζητείται εργασία

Επίπεδο: Β1 Δεξιότητα: Κατανόηση Γραπτού Λόγου
Πηγή: http://www.alfavita.gr/ergasia (Διασκευή)
Επικοινωνιακή γλωσσική δραστηριότητα:

Μικρές αγγελίες (Προσφορά εργασίας)

Τι πρέπει να ξέρει και τι μπορεί να κάνει ο εξεταζόμενος:

Ο εξεταζόμενος αυτού του επιπέδου πρέπει να έχει την ικανότητα να κατανοεί την ελληνική γλώσσα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί γλωσσικά σε καταστάσεις καθημερινών συναλλαγών στις οποίες η γλωσσική χρήση είναι σε μεγάλο βαθμό σταθερή, προβλέψιμη και επαναλαμβανόμενη.

Επιπλέον, πρέπει να έχει την ικανότητα να κατανοεί το γενικό νόημα καθώς και ουσιαστικές λεπτομέρειες γραπτών κειμένων που συνδέονται με οδηγίες χρήσης καταναλωτικών αγαθών.

Τύπος εξεταστικού ερωτήματος: Σωστό – Λάθος
Λέξεις κλειδιά: Εργασία, ηλικία, προσφορά, άνεργος, ενδιαφερόμενος
Πεδίο:
Προσωπικό Επαγγελματικό
Δημόσιο Εκπαιδευτικό
Θέμα:
1. Γλώσσα
2. Εκπαίδευση
3. Ελεύθερος χρόνος, Διασκέδαση
4. Επαγγελματική ζωή
5. Καθημερινή ζωή
6. Καιρός
7. Κοινωνικοπολιτική δομή
8. Προσωπικά στοιχεία
9. Σπίτι, κατοικία, περιβάλλον
10. Σχέσεις με άλλους ανθρώπους
11. Ταξίδια
12. Τόποι
13. Φαγητό και ποτό
14. Ψώνια
15. Υγεία και σωματική φροντίδα
16. Υπηρεσίες
Είδος κειμένου:
Άρθρο Λαογραφικό
Αφήγηση Λογοτεχνικό
Βιογραφικό Ομιλία
Διαφήμιση Περιγραφικό
Δοκίμιο Συνέντευξη
Επιστολή Συνταγή
Θεατρικό Συζήτηση
Ιστορικό Άλλο
Επίπεδο ύφους:
Φιλικό Τυπικό
Ενδιάμεσο  

Κείμενο

Ζητείται εργασία

To ξενοδοχείο Ολύμπιον προσφέρει από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο δουλειά σε δύο σερβιτόρους, έναν μάγειρα και έναν γυμναστή. Οι εργαζόμενοι θα μένουν και θα τρώνε στο ξενοδοχείο με έξοδα του ξενοδοχείου. Όσοι ενδιαφέρεστε στείλτε το βιογραφικό σας μαζί με φωτογραφία σας στο φαξ…

Ο Δήμος Καλαμαριάς χρειάζεται για 8 μήνες:
1 κηπουρό
2 τηλεφωνητές
1 γραμματέα
Όσοι ενδιαφέρεστε πρέπει να είστε 30-40 χρονών, να μην έχετε δουλέψει άλλη φορά στο Δήμο και να μένετε Καλαμαριά. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο…

Τα ζαχαροπλαστεία Αγαπητός προσφέρουν εργασία σε νέο ζαχαροπλάστη ηλικίας μέχρι 40 χρονών. Καλό είναι να έχει ξαναδουλέψει σε ζαχαροπλαστείο και κυρίως στο τμήμα σοκολάτας.

Είστε άνεργος Φιλόλογος; Ο Δήμος Συκεών χρειάζεται για 12 μήνες 3 φιλόλογους ηλικίας 25-30 ετών για να διδάξουν τα ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα.

Μιλάτε γερμανικά; Σας αρέσουν τα ταξίδια; Είστε κοινωνικός και μεταξύ 25-35 ετών; Αν ναι, τότε σας περιμένει μια υπέροχη δουλειά. Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μας το βιογραφικό σας στη διεύθυνση…και εμείς θα σας τηλεφωνήσουμε.

Γνωστό βιβλιοπωλείο ζητά 2 καθηγητές αγγλικής φιλολογίας για το τμήμα ξενόγλωσσης λογοτεχνίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι φιλικοί και να έχουν δουλέψει ξανά ως πωλητές. Οι ώρες εργασίας θα αλλάζουν κάθε 15 μέρες. Πληροφορίες στο τηλέφωνο….