Προτάσεις για κινηματογράφο

Επίπεδο: Α2 Δεξιότητα: Κατανόηση Προφορικού Λόγου
Πηγή: http://www.clickatlife.gr/cinema?PageTo=2 (Διασκευή)
Επικοινωνιακή γλωσσική δραστηριότητα:

Κατανόηση Προφορικού Λόγου

Τι πρέπει να ξέρει και τι μπορεί να κάνει ο εξεταζόμενος:

Ο εξεταζόμενος πρέπει να καταλαβαίνει το κύριο νόημα μικρών προφορικών διαφημιστικών κειμένων, που εκφέρονται με αργή αλλά φυσική ροή λόγου, όπως προγράμματα κινηματογράφου.

Επιπλέον, πρέπει να μπορεί να διακρίνει τις προτάσεις κρίσεως από τις προτάσεις επιθυμίας, να κατανοεί την οριστική, την προστακτική και την υποτακτική, το συνοπτικό μέλλοντα, τις υποθετικές προτάσεις (πρώτο είδος), και το βασικό λεξιλόγιο του επιπέδου του.

Τύπος εξεταστικού ερωτήματος: 4. Σημειώσεις Θέλετε να πάτε σινεμά. Τηλεφωνείτε στις πληροφορίες και, καθώς ακούτε το πρόγραμμα των κινηματογράφων της πόλης σας, κρατάτε σημειώσεις από όσες ταινίες σας ενδιαφέρουν, όπως στο παράδειγμα.
Λέξεις κλειδιά: Κινηματογράφος, ταινίες, εισιτήριο, πρόγραμμα
Πεδίο:
Προσωπικό Επαγγελματικό
Δημόσιο Εκπαιδευτικό
Θέμα:
1. Γλώσσα
2. Εκπαίδευση
3. Ελεύθερος χρόνος, Διασκέδαση
4. Επαγγελματική ζωή
5. Καθημερινή ζωή
6. Καιρός
7. Κοινωνικοπολιτική δομή
8. Προσωπικά στοιχεία
9. Σπίτι, κατοικία, περιβάλλον
10. Σχέσεις με άλλους ανθρώπους
11. Ταξίδια
12. Τόποι
13. Φαγητό και ποτό
14. Ψώνια
15. Υγεία και σωματική φροντίδα
16. Υπηρεσίες
Είδος κειμένου:
Άρθρο Λαογραφικό
Αφήγηση Λογοτεχνικό
Βιογραφικό Ομιλία
Διαφήμιση Περιγραφικό
Δοκίμιο Συνέντευξη
Επιστολή Συνταγή
Θεατρικό Συζήτηση
Ιστορικό Άλλο
Επίπεδο ύφους:
Φιλικό Τυπικό
Ενδιάμεσο  

Κείμενο

Προτάσεις για κινηματογράφο

Σας αρέσει το γέλιο; Ο Γιώργος Χωραφάς είναι ο βασικός ήρωας στην κωμωδία «Παπαδόπουλος και ΣΙΑ». Μη την χάσετε. Στους κινηματογράφους από 10 Ιανουαρίου. Αγοράζετε 2 εισιτήρια και πληρώνετε 1. Ακόμη κάθεστε;

Ο «Ακάλυπτος», ο ήρωας που αγαπήσαμε 15 χρόνια πριν στην τηλεόραση, τώρα στον κινηματογράφο. Οι μικροί δεν τον γνωρίζουν, αλλά εμείς;;;; Ευκαιρία να τον ξαναζήσουμε. Από 5 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες στους κινηματογράφους της πόλης μας.

Αγαπάτε τη φύση και την περιπέτεια; Αν ναι, η ταινία "Ο Κυνηγός" είναι αυτό που ψάχνετε. Κάθε Πέμπτη απόγευμα και κάθε Κυριακή πρωί στους κινηματογράφους της πόλης μας. Τηλεφωνήστε πιο μπροστά. Πηγαίνει πολύς κόσμος και ίσως δεν βρείτε εισιτήρια.

Ο καλοκαιρινούλης : η ταινία που θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά. Καλοκαιρινές περιπέτειες. Γονείς, τρέξτε. Κάθε Κυριακή πρωί στις 11.00

Ή Αγάπη", η καλύτερη ταινία της χρονιάς!!!! Οι Γάλλοι κέρδισαν για άλλη μια φορά. Μόνο για μία μέρα στους κινηματογράφους! Αν πάτε με την οικογένειά σας, τα παιδιά σας δε θα πληρώσουν εισιτήριο.

Για σας που αγαπάτε τη λογοτεχνία. Η "Φόνισσα" του Παπαδιαμάντη για άλλη μια φορά στους κινηματογράφους. Ακόμη είστε στο σπίτι;