Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

Διδασκαλία της Ελληνικής

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Έναρξη εγγραφών στο Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας» για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

    Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη νέα περίοδο του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης Γλώσσας» για διδάσκοντες/ουσες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (http://diadromes.greek-language.gr). Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 και διαρκούν 9 μήνες. Αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές από 23/04/2024 μέχρι και 05/09/2024 στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.greek-language.gr/routes.

    Το πρόγραμμα αποτελείται από τις παρακάτω οκτώ ενότητες, οι οποίες καλύπτουν όλες τις θεματικές περιοχές που ενδιαφέρουν τον/τη διδάσκοντα/ουσα την ελληνική ως δεύτερη/ξένη γλώσσα:

    1. Σχεδιασμός και διαχείριση μαθήματος, διδασκαλία των τεσσάρων δεξιοτήτων

    2. Διδασκαλία της γραμματικής, του λεξιλογίου και της προφοράς

    3. Διδασκαλία ξένης γλώσσας μέσω Η/Υ (Computer Assisted Language Learning)

    4. Γλωσσική διδασκαλία σε παιδιά

    5. Όψεις της γλώσσας (Ποικιλομορφία της γλώσσας, κειμενικά είδη και λογοτεχνικός λόγος)

    6. Διγλωσσία: Η γλώσσα και η σκέψη στον δίγλωσσο ομιλητή

    7. Όταν οι πολιτισμοί συνομιλούν στο σχολείο: ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

    8. Αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών

    Το πρόγραμμα, που από την πρώτη χρονιά εφαρμογής του, το 2007, τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών, διαρκώς επικαιροποιείται και βελτιώνεται, ενώ προσφέρει ευελιξία στην παρακολούθησή του, καθώς υλοποιείται εξ ολοκλήρου από απόσταση με ασύγχρονη διδασκαλία. Οι επιμορφούμενοι/ες σε κάθε ενότητα έχουν πρόσβαση επί 24ώρου βάσεως στο υλικό και σε φόρα συζητήσεων για άμεση επικοινωνία με τους/τις διδάσκοντες/διδάσκουσες καθώς και τους/τις επιμορφούμενους/επιμορφούμενες, προκειμένου να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και εποικοδομητικός διάλογος.

    Πραγματοποιούνται 2 τηλεσεμινάρια σε κάθε ενότητα, σε πραγματικό χρόνο, για τη ζωντανή επικοινωνία με την ομάδα διδασκαλίας.

    Μοναδικά στοιχεία του προγράμματος:

    - Τρεις, τουλάχιστον, εξειδικευμένοι/ες διδάσκοντες/ουσες σε κάθε ενότητα, με πολύχρονη πείρα στον τομέα τους, διδάσκουν, επιβλέπουν και απαντούν άμεσα στις ερωτήσεις των επιμορφούμενων.

    - Η διδασκαλία αξιοποιεί αρχές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

    - Οι επιμορφούμενοι/ες εκπονούν εργασία σε κάθε ενότητα με την καθοδήγηση και υποστήριξη των διδασκόντων/διδασκουσών.

    - Από το 2022–2023 λειτουργεί διαδικτυακή κοινότητα εκπαιδευτικών στην οποία εντάσσονται οι απόφοιτοι/ες. Η καινοτομία αυτή ανταποκρίνεται στις σύγχρονες επιστημονικές αναζητήσεις, οι οποίες δεν θεωρούν την εκπαίδευση εκπαιδευτικών ως μια άπαξ ενέργεια που ολοκληρώνεται με τον κύκλο κάποιων μαθημάτων. Το περιβάλλον της διαδικτυακής κοινότητας ανταποκρίνεται στην ανάγκη αυτή, παρέχοντας τη δυνατότητα για συνεχή συνεργασία και ενημέρωση στο μέλλον.

    Στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει κάθε εμπλεκόμενος/η στη ή/και ενδιαφερόμενος/η για τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρκεί να είναι απόφοιτος/η ελληνικής φιλολογίας, ξένων φιλολογιών, παιδαγωγικών τμημάτων, θεολογικών σχολών ή άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων ελληνικών ή ισότιμων ξένων πανεπιστημίων. Υπό όρους γίνονται δεκτοί/ές υποψήφιοι/ες που δεν έχουν ολοκληρώσει σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Το Πρόγραμμα «Διαδρομές στη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας»

    α) αποτελεί αναγνωρισμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένης από το ελληνικό κράτος διδακτικής επάρκειας για τη διδασκαλία της ελληνικής στην αλλοδαπή (Υ.Α. Φ.815.2/306/40937/Ζ1, ΦΕΚ τ. Β΄ 862/8.4.2014),

    β) παρέχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και ανταποκρίνεται στα συνεκτιμώμενα προσόντα της πρόσφατης ρύθμισης για τη στελέχωση των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) από μόνιμους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 3 (δ) της Κ.Υ.Α. αριθμ. 152360/ΓΔ4/19.9.2016 (ΦΕΚ 3049/Β/23.9.2016),

    γ) μοριοδοτείται ως προσόν για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης (νόμος υπ’ αριθμ. 4823/2021. ΦΕΚ 136/Α/3-8-2021).

    Για κάθε σχετική πληροφορία, όπως την εγγραφή στο πρόγραμμα και το κόστος, σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα των εγγραφών: www.greek-language.gr/routes.

    Στοιχεία επικοινωνίας:

    Συντονίστριες του προγράμματος «Διαδρομές» : Αθανασία Μαργώνη, Ευδοξία Μητρούση

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : diadromes@greeklanguage.gr

    Skype : Διαδρομές - Routes

    Τηλ. : (0030) 2310 805 507 & 488 560

    (ώρες πληροφόρησης: 9.00-15.00 καθημερινά-εργάσιμες ημέρες)

    Δείτε στα συνημμένα το Δελτίο Τύπου στα ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και ρωσικά

    12 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Μεσαιωνική Ελληνική :: Αρχαία Ελληνική :: Λεξικά και Λεξικογραφία :: Γλωσσολογία :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Ανακοινώσεις

    Εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών (1/7/24)

    Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη, εναρκτήρια συνάντηση του Ελληνικού Ερευνητικού Δικτύου Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών, με την ευγενική υποστήριξη της Modern Greek Studies Association (a href="https://www.mgsa.org/Initiatives/innovation.html">Innovation Grant). Η συνάντηση αποσκοπεί στη γνωριμία των μελών του Δικτύου και την ένταξη νέων μελών στις δράσεις του, καθώς και στην επικαιροποίηση των στόχων και των δράσεων του γύρω από την ανάπτυξη και υποστήριξη της ελληνόφωνης κοινότητας ερευνητριών και ερευνητών, καθώς και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο πεδίο των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών. Επιπλέον, στόχος της πρώτης δια ζώσης συνάντησης είναι η συγκρότηση της νομικής μορφής του Δικτύου (Σωματείο).
    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα σεμιναρίων, στο ισόγειο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), 10πμ-5μμ και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά για όσες και όσους βρίσκονται εκτός Αθηνών και στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, όπως και για το πρόγραμμα της συνάντησης, επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο. https://dhgrnetwork.org/home/2024/05/12/inaugural-meeting/
    Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής.

    12 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Συνάντηση Δικτύου Εκπαιδευτικών με θέμα: ''Καλές Πρακτικές συνδιδασκαλίας'' , Παν/μιο Ιωαννίνων (12/6/2024)

    Το Δίκτυο Εκπαιδευτικών ''Εκπαιδευτικός και σύγχρονες προκλήσεις'', το οποίο οργανώνεται
    με πρωτοβουλία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποιεί συνάντηση την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024, 18.00-19.30, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MS Teams (κωδικός: 6obfhbq).

    Θέμα της συνάντησης είναι ''Καλές Πρακτικές συνδιδασκαλίας''. Εισηγήτριες του θέματος θα είναι οι εκπαιδευτικοί Βασιλική Κοζιάκη και Αθηνά Τσιβίκη.

    Προβλέπεται χρόνος για συζήτηση, τοποθετήσεις και κατάθεση εμπειριών από τα μέλη του Δικτύου.

    Ο σύνδεσμος της συνάντησης είναι ο εξής:

    https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_M2NhNTU2MzItN2E0OC00MWUyLTkwODItM2U0NWQxZDAxZGEx%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2208bea52a-5ad3-4627-9549-5ff3a65676be%22%2c%22Oid%22%3a%222c677721-bcba-4ce9-9d52-78edf678263f%22%7d

    10 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Συνέδρια & Ημερίδες

    2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Άρτας με τίτλο: ''Η Εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης'', (1-3/11/2024)

    Η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας, σε συνεργασία με την ΔΔΕ Πέλλας, τις ΠΔΕ Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, τμήματα και ερευνητές των Πανεπιστημίων Πειραιώς, Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, Θράκης και Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλους επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, διοργανώνει το 2ο Παιδαγωγικό Συνέδριο με τίτλο: "Η Εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης'', που θα λάβει χώρα δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα την Παρασκευή 01, το Σάββατο 02 και τη Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2024 (με ταυτόχρονη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης).

    Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στελέχη της Εκπαίδευσης, μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, Ερευνητές/τριες και φοιτητές. Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις (συμμετοχής- παρακολούθησης) και θα αναρτηθούν ψηφιακά πρακτικά.

    07 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Διάλεξη του κ. Κ. Δασκαλάκη με θέμα: ''Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση'', ΕΚΠΑ (6/6/2024)

    Το Π.Μ.Σ. ''Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση'' και το Εργαστήριο Κοινωνικής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμ. Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. διοργανώνουν διάλεξη του Καθηγητή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ κ. Κ. Δασκαλάκη με θέμα: ''Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση''.

    Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, στις 18:00 στο αμφιθέατρο ''Ιωάννης Δρακόπουλος'', Πανεπιστημίου 30, θα προλογίσει ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος και θα συντονίσει ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ. ''Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση'' Καθηγητής κ. Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου.

    05 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    Διαδικτυακή Διάλεξη για την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας: M. Hadodo, Τα ελληνικά της Κωνσταντινούπολης (10/6/24)

    Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή διάλεξη του κ. Matthew Hadodo, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ, Αυστρία, με θέμα: «Τα ελληνικά
    της Κωνσταντινούπολης».

    Η διάλεξη θα μεταδοθεί στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/live

    ενώ το βίντεο της διάλεξης θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΕΓ: https://www.youtube.com/@greeklanguagecentre/playlists.

    Η διάλεξη είναι μέρος του νέου κύκλου των 10 ετήσιων διαδικτυακών διαλέξεων, μέσω των οποίων το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υλοποιεί πενταετές μνημόνιο συνεργασίας για την ελληνομάθεια μεταξύ των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι διαλέξεις αυτές εντάσσονται στη γενικότερη θεματική της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας και εξειδικεύονται στις επιμέρους υποθεματικές περιοχές: (α) Ιστορία της γλώσσας, (β) Λεξικογραφία και (γ) Κοινωνιογλωσσικές πτυχές της ιστορίας της ελληνικής γλώσσας (π.χ. διάλεκτοι, επαφές με άλλες γλώσσες, η ελληνική γλώσσα της διασποράς κτλ.).

    Για το πρόγραμμα των διαλέξεων, βλ. συνημμένο

    05 Ιούν 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Γλωσσολογία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Πιστοποίηση Ελληνομάθειας :: Δραστηριότητες του ΚΕΓ :: Ανακοινώσεις

    5η Διαδικτυακή Συνάντηση στη σειρά διαλέξεων της Δ.ΕΛ.ΕΞΩ. "Χαρτογραφήσεις": Η διδασκαλία της ελληνικής στη Βαρκελώνη και η ελληνόγλωσση εκπαίδευση της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη (31/5/24)

    Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρα Ελλάδας 14:00 με 15:30 θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη συνάντηση στη σειρά διαδικτυακών διαλέξεων «Χαρτογραφήσεις», κατά τις οποίες αποτυπώνεται η διδασκαλία της Ελληνικής σε διαφορετικά συγκείμενα στο εξωτερικό.

    Στην συνάντηση θα γίνουν τοποθετήσεις από τις Μαρία Ανδριά, Σπυριδούλα Βαρλοκώστα και Μαρία Ιακώβου σχετικά με την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη Βαρκελώνη και από την Μαρία Ρομποπούλου σχετικά με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση της ελληνορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom στον σύνδεσμο
    https://authgr.zoom.us/j/96146492928?pwd=Sm94ODIxRk5USVJNMzVFOG1aa25WUT09

    Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. https://delexo.greeklanguage.gr/index.php/el/drastiriotita/xartografiseis/41-i-didaskalia-tis-ellinikis-sti-varkeloni-kai-i-ellinoglossi-ekpaidefsi-tis-ellinorthodoxis-meionotitas-stin-konstantinoupoli

    Η διεθνής ομάδα ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος Δ.ΕΛ.ΕΞΩ. ιδρύθηκε το 2022 και εντάσσεται στις δράσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
    Εστιάζει στη διδασκαλία της ελληνικής εκτός Ελλάδας και παρέχει το οργανωτικό πλαίσιο για την ανάπτυξη συζήτησης, κριτικής και έρευνας με αντικείμενο τη διδασκαλία της ελληνικής ανά τον κόσμο, υπό το πρίσμα ποικίλων θεωρητικών και μεθοδολογικών παραδόσεων.

    28 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Συνέδρια & Ημερίδες

    5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: ''Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό'', (2,3/11/2024)

    Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, το Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή, Labaratory for Research on Early Research on Early Childhood Psychopedagogy, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το Τμήμα Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ) και το Greek Cultural Institute συνδιοργανώνουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2024 το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο: ''Το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό''.

    Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη τόσο στην τυπική όσο και στη μη τυπική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες, εισηγήσεις και εργαστήρια. Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, μουσειολόγους, μουσειοπαιδαγωγούς, βιβλιοθηκονόμους, φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές, εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και σε όποιον/α ενδιαφέρεται για τις θεματικές του

    Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά.

    27 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις :: Συνέδρια & Ημερίδες

    Συνέδριο αφιερωμένο στη μνήμη της Μ. Ζορμπά στη Ρώμη: Mediatori Culturali d'Italia nei lunghi anni '60 (31/5/24)

    Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί συνέδριο αφιερωμένο στη μνήμη της Μυρσίνης Ζορμπά (1949-2023), στη Ρώμη (Aula Organi Collegiali, Rettorato di Sapienza Università di Roma, Piazzale Aldo Moro 5, Roma). Το Συνέδριο διοργανώνει το Εργαστήριο Νεοελληνικών Σπουδών "Μυρσίνη Ζορμπά" και έχει τίτλο "Mediatori Culturali d'Italia nei lunghi anni '60".

    23 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    Παρουσίαση του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής (23/5/2024)

    Στα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων πρόκειται να παρουσιαστεί το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο ''Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ'' που θα διεξαχθεί στη Βοστώνη.

    Η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει την Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 και ώρα 10.00, στην Αίθουσα ''Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη'' (223), σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με θέμα ημερήσιας διάταξης: ''Η διδασκαλία και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια των ΗΠΑ: η περίπτωση του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου “Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ''.

    Το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέτος φέρει τον ειδικότερο τίτλο: ''Η διάδοση και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής'' θα πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη από 28 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Maliotis Cultural Center του Hellenic College Holy Cross και τελεί υπό την αιγίδα και με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

    22 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1] 2 3 4 5 ...83   Επόμενο >