Ενότητες

Κατηγορίες

Ημερολόγιο

ΚΔΤΤΠΠΣ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Βρες
π.χ. (2006, 2006-10, 2006-10-11)

Ενημερωτικό Δελτίο

Κανάλι RSS

28 Μάϊ. 2024

ταξινόμηση βάσει :: Ημ. Δημιουργίας . Ημ. Ενημέρωσης
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Μεταπτυχιακό Colloquium του ΠΜΣ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ (28/5/24)

    Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του κ. Μιχάλη Μπακογιάννη,
    Επίκουρου Καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, με θέμα: Ζητήματα σπουδών και μελέτης του λογοτεχνικού περιοδικού Τύπου. Η εκδήλωση θα γίνει στο Σπουδαστήριο ΜΝΕΣ (2ος όροφος Νέου Κτιρίου Φιλοσοφικής, αρ. 208, ΑΠΘ).

    23 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση: ''Μετά τις σπουδές ... τι; Δρομολογώντας το μονοπάτι της καριέρας μου και εξερευνώντας την επιχειρηματική μου ικανότητα'', ΕΚΠΑ (28/5/2024)

    Το Τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας, το Παιδαγωγικό Τμ. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τμ. Φιλολογίας και το Τμήμα Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, συνδιοργανώνουν εκδήλωση-ενημέρωση με τίτλο:'' Μετά τις σπουδές … τι; Δρομολογώντας το μονοπάτι της καριέρας μου και εξερευνώντας την επιχειρηματική μου ικανότητα''.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11.00-13.00, στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, με εισηγήτρια την κα Μαριάνθη Κατσίκα
    (Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης του ΕΚΠΑ).

    22 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Ανακοινώσεις

    Ομιλία του κ. W. Graham με θέμα: ''Two New Family Archives from the Roman Fayum'', ΕΚΠΑ (28/5/2024)

    Στο πλαίσιο των Επιστημονικών Συναντήσεων που διοργανώνει ο Τομέας Κλασικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και σε συνεργασία με το ΠΜΣ ''Παπυρολογία και Κλασική Γραμματεία'', καθώς και την Ελληνική Παπυρολογική Εταιρεία, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του
    κ. W. Graham ( Καθ. Πανεπιστήμιου της Βαρσοβίας) με θέμα: ''Two New Family Archives from the Roman Fayum''.

    Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα 743 (Εργαστήριο Παπυρολογίας) στα Αγγλικά.

    21 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι, ΕΚΠΑ (28/5/2024)

    Το Εργαστήριο Πολιτικής και Θεσμικής Θεωρίας και Ιστορίας των Ιδεών του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, οργανώνει εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

    Ομιλίες θα πραγματοποιηθούν από:

    − την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αγγλικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Μαρία Σχοινά, με τίτλο: ''Λόρδος Μπάιρον: Ο Ποιητής Επαναστάτης''

    − τον Ομότιμο Καθηγητή στην Έδρα Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας στο King’s College London (Έδρα ''Κοραής'') και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, κ. Roderick Beaton, με τίτλο: ''Ο Μπάιρον στο Μεσολόγγι-η δράση του, οι προθέσεις και η συμβολή του στον ελληνικό Αγώνα''

    − την Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Γιάννα Τζουρμανά, με τίτλο: ''Η τέχνη της πολιτικής: Ο λόρδος Μπάιρον, το Κομιτάτο του Λονδίνου και οι επαναστάσεις του αρχόμενου 19ου αι.''

    − τον Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Πολιτικής και Θεσμικής Θεωρίας και Ιστορίας των Ιδεών στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Ε.Κ.Π.Α., κ. Αριστείδη Χατζή, με τίτλο: ''Εθνική Επανάσταση, Εκδοχές Φιλελευθερισμού και Ελευθερία του Τύπου: Η πολιτική σύγκρουση στο Μεσολόγγι για τον έλεγχο των ''Ελληνικών Χρονικών''''

    − την Καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πολιτισμού και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιστορίας του Βιβλίου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α., κ. Άννα Καρακατσούλη, με τίτλο: ''Λευτεριά για λίγο πάψε…'': Ο θάνατος του Μπάιρον και το φιλελληνικό κίνημα

    21 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νεοελληνική Λογοτεχνία :: Ανακοινώσεις

    Εκδήλωση παρουσίασης του τόμου με τίτλο: ''Ποίηση και Θεολογία: Ποιητές και Στοχαστές μιλούν για τη σχέση τους με τον Θεό'', ΕΚΠΑ (28/5/2024)

    Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών οργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου με τίτλο: ''Ποίηση και Θεολογία: Ποιητές και Στοχαστές μιλούν για τη σχέση τους με τον Θεό'' (Εκδόσεις ΕΚΠΑ).

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο ''Ιωάννης Δρακόπουλος'' (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30).

    Θα μιλήσουν:

    - Ευριπίδης Γαραντούδης, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ

    - Θεοδώρα Αντωνοπούλου, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας του ΕΚΠΑ

    - Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ

    - Κίρκη Κεφαλέα, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας,
    επιμελήτρια του τόμου

    Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Αγγελική Κορρέ, ποιήτρια, θεολόγος, υποψ. διδάκτωρ

    20 Μάϊ 2024 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

  • Νέα Ελληνική :: Διδασκαλία της Ελληνικής :: Ανακοινώσεις

    10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στη Βοστώνη: Η διάδοση και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής (28/5-2/6/24)

    Το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Maliotis Cultural Center του Hellenic College Holy Cross της Βοστώνης και η American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), διοργανώνουν το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ». Η δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη από 28 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Maliotis Cultural Center (campus of Hellenic College Holy Cross at 50 Goddard Avenue) στο Brookline.
    Το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο; Η διάδοση και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής.

    29 Νοέ 2023 | Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας | Σχόλια 0

< Προηγούμενο   [1]   Επόμενο >