Διδακτικά Βιβλία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Εργασία στην τάξη

1. Μετά την επιστροφή από τη Βαβυλώνα: Πώς κατέληξαν να αντιλαμβάνονται οι Ιουδαίοι την εκλογή τους από το Θεό; (Συμβουλευθείτε και το σχετικό παράθεμα στο μάθημα 10). 2. Συμπληρώστε το παρακάτω πλαίσιο:

Τι πιστεύει ο πρωταγωνιστής του βιβλίου «Ιωνάς» - Ο Θεός είναι ο Κύριος του Ισραήλ και ο Ισραήλ είναι ο εκλεκτός λαός του - Ο Θεός σχεδιάζει τη σωτηρία μόνον του λαού του - Ο Θεός αποστέλλει τους αγγελιαφόρους του μόνον στο λαό του - Στο Θεό ανήκει μόνον όποιος είναι Ισραηλίτης - Ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά τον τρόπο που κρίνει και ελεεί ο Θεός Τι διδάσκει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ιωνάς»

3. Γυρίστε στις τρεις προηγούμενες ενότητες: Ποιοι άνθρωποι φέρουν την «εικόνα» του Θεού σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη; Πώς επιβεβαιώνεται αυτό στην ιστορία του Ιωνά; 4. «Καθένας από εμάς μπορεί να είναι Ιωνάς»: Συζητήστε με το διπλανό σας για ανθρώπους που εμείς σήμερα θεωρούμε ως «κατοίκους της Νινευί»: 5. Πώς αντιμετωπίζει τους ανθρώπους όλου του κόσμου ένας χριστιανός που κατάλαβε την ιστορία του Ιωνά; 6. Παρουσιάστε ένα διάλογο ή μια σκηνή εμπνευσμένη από την ιστορία του Ιωνά.