Διδακτικά Βιβλία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1Η

Αναζήτηση πληροφοριών από το διαδίκτυο: Από την ηλεκτρονική διεύθυνση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, www.pi-schools.gr. μπορείς να μεταβείς στο πανελλήνιο δίκτυο επικοινωνίας και πληροφόρησης «Νέστωρ» και να αντλήσεις χρήσιμες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές πληροφορίες. [Αρχικό μενού -» ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ -» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ -» Σ.Ε.Π. >

Στην επόμενη σελίδα περιλαμβάνονται κάποιες από τις πληροφορίες που προσφέρε αυτό το δίκτυο, όπως παρουσιάζονται στην οθόνη του υπολογιστή.

Δίκτυο Νέστωρ@ Καλώς ήρθατε στις σελίδες του πανελληνίου δικτύου επικοινωνίας - πληροφόρησης «Νέστωρ» των Κέντρων Συμβουλευτικής-Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) και των Γραφείων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΓΡΑΣ.Ε.Π.). Μέσω του δικτύου «Νέστωρ», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν: • να χρησιμοποιούν τις βάσεις δεδομένων του ΚΕ.ΣΥ.Π. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ώστε: 1. να πληροφορούνται για τις εκπαιδευτικές διεξόδους των νέων μετά το Γυμνάσιο, το Ενιαίο Λύκειο και τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια 2. να βρίσκουν περιγραφές επαγγελμάτων του Ελληνικού εργασιακού περιβάλλοντος 3. να αναζητούν υποστηρικτικές υπηρεσίες για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) και άτομα που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό (ΚΑπΑ) 4. να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες των ΚΕ.ΣΥ.Π., και των ΓΡΑΣ.Ε.Π. 5. να βρίσκουν τις διευθύνσεις και τα στελέχη των ΚΕ.ΣΥ.Π.- ΓΡΑΣ.Ε.Π. 6. να έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένες ιστοσελίδες με σχετικό περιεχόμενο • να συμβουλεύονται τα βιβλία εφαρμογής του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π) και το πληροφοριακό υλικό Σ.Ε.Π., σε ηλεκτρονική μορφή, • να βρίσκουν μονογραφίες επαγγελμάτων χωρίς ειδική ειδίκευση, • να ενημερώνονται για τα έργα του Γ ΚΠΣ, τα οποία αφορούν το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό: 1. Αναβάθμιση των ΚΕ.ΣΥ.Π-ΓΡΑΣ.Ε.Π. και ίδρυση νέων 2. Εφαρμογή Προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε Δίκτυα σχολείων περισσότερα… Από το Σ.Ε.Π.τ. του 2000 Πώς να χρησιμοποιήσετε τις σελίδες μας: Χρησιμοποιήστε τα μενού που βρίσκονται αριστερά και επάνω για να επισκεφτείτε τις σελίδες μας. Ορισμένες σελίδες έχουν συμπληρωματικά υποτμήματα. Η πρόσβαση σε αυτά γίνεται μέσω ενός μενού, που εμφανίζεται στο επάνω τμήμα της οθόνης.

Με βάση τις πληροφορίες αυτές, προσπάθησε να απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα: α) Ποιες πληροφορίες, από αυτές που παρουσιάζονται στην συγκεκριμένη αρχική σελίδα του δικτύου «Νέστωρ», θα σε ενδιέφεραν και γιατί; β) Από ποιες άλλες πηγές νομίζεις ότι θα μπορούσες να αντλήσεις πρόσθετες ή συμπληρωματικές πληροφορίες για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν; γ) Η συγκεκριμένη αυτή αρχική σελίδα αποτυπώθηκε τον Ιούλιο του 2004. Προσπάθησε να επισκεφτείς την ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση σήμερα. Σε περίπτωση που θα διαπιστώσεις κάποιες αλλαγές στην αρχική σελίδα, μπορείς να τις καταγράψεις.