Διδακτικά Βιβλία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διαθεματική εργασία

"Εικόνες του εαυτού μας και του κόσμου στο διαδίκτυο" - Συνεργαζόμενοι σε ομάδες των δύο ατόμων και με τον καθηγητή της Πληροφορικής, επιχειρήστε να διαμορφώσετε ένα ηλεκτρονικό λεύκωμα, στο οποίο θα περιγράφετε μέσα από ποικίλο ηλεκτρονικό υλικό, εικόνες (σχέδια, σκίτσα, φωτογραφίες κ.λπ.) και κείμενα σημαντικές πτυχές της καθημερινής ζωής αλλά και του χώρου ζωής σας. Πιο συγκεκριμένα: - Συλλογή φωτογραφικού υλικού. - Απόδοση-κατασκευή μέσα από τη ζωγραφική του πορτρέτου του άλλου. - Σκίτσα που σατιρίζουν τον κόσμο ή τον εαυτό σας. - Πολιτιστικό υλικό (μουσεία, αρχεία, επιλογή κινηματογραφικών ταινιών κ.λπ.). - Κείμενα με βιωματικό ή κριτικό περιεχόμενο για πρόσωπα και πράγματα-γεγονότα της κοινωνικής σας ζωής.

Εναλλακτικά: - Οργανώστε μια ηλεκτρονική έκθεση της τάξης σας στο διαδίκτυο. "Η πλαστή εικόνα του κόσμου από τα σύγχρονα ΜΜΕ και η ανατροπή της" Χωρισμένοι σε ομάδες, επιλέξτε ένα γεγονός της επικαιρότητας που απασχόλησε την κοινή γνώμη και συλλέξτε: - Υλικό (φωτογραφίες, ήχο). Πώς παρουσιάστηκε από τα τηλεοπτικά δελτία; - Πώς το παρουσίασαν το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες; - Πώς παρουσιάστηκε σε σελίδες του διαδικτύου; - Πώς το αντιμετωπίσατε-κρίνατε εσείς (προσωπικά κείμενα);

Χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις 1. http://www.ime.gr (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) 2. http://www.benaki.gr (Μουσείο Μπενάκη) 3. http://www.ert.gr (Ελληνική Ραδιοφωνία-Τηλεόραση) 4. http://www.google.com (Μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο)