"Institute of Educational Policy" Books
Τι μάθαμε σε αυτό το κεφάλαιο
Η αρχιτεκτονική του Προσωπικού Υπολογιστή είναι οργανωμένη γύρω από το διάδρομό του, που έχει φτάσει σε εξελιγμένα πρότυπα και ικανότητες.
Οι πιο πολλοί προσωπικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν επεξεργαστές της εταιρίας Intel ή παρόμοιους.
Στη μητρική κάρτα του προσωπικού υπολογιστή υπάρχουν θέσεις για τη σύνδεση όλων των μονάδων που τον απαρτίζουν.
Η κύρια μνήμη στον προσωπικό υπολογιστή είναι οργανωμένη σε κυκλώματα τύπου SIMM ή DIMM.
Στους νεότερους προσωπικούς υπολογιστές υπάρχει λανθάνουσα μνήμη δύο επιπέδων.
Βιβλιογραφία - Πηγές Maran R. Μαθαίνω μόνος μου τους υπολογιστές και το Internet, Γεννάδειος Σχολή, 1995. Δημόπουλου Κ., Α. Παρασκευόπουλου, 80 x 86 -Αρχιτεκτονική- Σχεδίαση-Προγραμματισμός, Παπασωτηρίου,1992. Πώς δουλεύουν οι Υπολογιστές, Κλειδάριθμος, 1994. Alexandridis N., Design of Microprocessor- Based System, Prentice Hall, 1993. Hutchinson S., Sawyer S., Computers and Information Systems, Irwin, 1996. Vermaat M., Walker T., Hall T., Repede J., Discovering Computer, Shelly Cashman Series, 1997.
Κεφάλαιο 7 Λειτουργικά Συστήματα - Διεργασίες
Σκοπός του κεφαλαίου αυτού είναι να παρουσιάσει τα Λειτουργικά Συστήματα, και να περιγράψει τις πιο βασικές οντότητες του Λειτουργικού Συστήματος, τις διεργασίες.
Όταν ολοκληρώσεις το κεφάλαιο αυτό, θα μπορείς: - Να εξηγείς τι είναι Λειτουργικό Σύστημα και ποιες είναι οι αρμοδιότητές του. - Να περιγράφεις το ρόλο της διεργασίας σε ένα Λειτουργικό Σύστημα. - Να ορίζεις το πρόβλημα του κρίσιμου τμήματος και να προτείνεις τρόπους για τη λύση του.
Μαθήματα
7.1 Λειτουργικά Συστήματα 7.2 Διεργασίες και Ελαφρές Διεργασίες 7.3 Απεικόνιση Διεργασιών 7.4 Κρίσιμα Τμήματα και Αμοιβαίος Αποκλεισμός 7.5 Σηματοφορείς
Μάθημα 7.1 Λειτουργικά Συστήματα
Σκοπός του μαθήματος
Σκοπός του μαθήματος αυτού είναι να ορίσει τα Λειτουργικά Συστήματα, να παρουσιάσει την ιστορία τους και να περιγράψει τη βασική τους δομή.