Διδακτικά Βιβλία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ανακεφαλαίωση

Από το 1981 που εμφανίστηκε μέχρι σήμερα, ο προσωπικός υπολογιστής έχει γίνει ο πιο δημοφιλής υπολογιστής για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Ο πρώτος προσωπικός υπολογιστής είχε επίπεδο διάδρομο τύπου ISA. Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν ταχύτερα πρότυπα όπως το VL-Bus και το PCI για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σε ταχύτητα του επεξεργαστή, της μνήμης, του υποσυστήματος γραφικών κ.ά.

Οι πιο πολλοί προσωπικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν επεξεργαστές της εταιρίας Intel ή παρόμοιους, που σήμερα έχουν αρχιτεκτονική αγωγού. Υπάρχουν όλα τα είδη περιφερειακής μνήμης για προσωπικούς υπολογιστές, και πιο δημοφιλή είναι τα μαγνητικά - σκληροί δίσκοι, δισκέτες, μαγνητικές ταινίες - και τα οπτικά (CD-ROM, DVD).

Ερωτήσεις - Πόσο μεγάλη είναι η εξέλιξη στους προσωπικούς υπολογιστές από την εμφάνισή τους μέχρι σήμερα; - Σε τι οφείλουν την επιτυχία τους οι προσωπικοί υπολογιστές; - Ποιος είναι ο ρόλος του διαδρόμου στο PC; - Ποια πρόταση αναφέρουμε ως «νόμο του Moore»; - Περίγραψε την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών της οικογένειας Pentium. - Ποιες είναι οι κυριότερες συσκευές περιφερειακής μνήμης σε ένα PC;

Μάθημα 6.2 Η Μητρική Κάρτα του Προσωπικού Υπολογιστή

Σκοπός του μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος αυτού είναι να παρουσιάσει τα στοιχεία που απαρτίζουν τη μητρική κάρτα ενός προσωπικού υπολογιστή.