Διδακτικά Βιβλία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Β. ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

α) Η ταχύτητα και ο βομβαρδισμός του ανθρώπου από πλήθος πληροφοριών αφαιρεί τη δυνατότητα εκ μέρους του επεξεργασίας τους, εκτίμησης τους και ανάλογης τοποθέτησής του.

β) Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Η/Υ) αντικατέστησαν πολλά εργατικά χέρια και προκάλεσαν το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, το οποίο γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθεί με μείωση των ωρών εργασίας, με πρόωρη συνταξιοδότηση, με προσανατολισμό σε νέες ειδικότητες και με άλλα αναγκαστικά μέτρα, όχι όμως πάντα ευχάριστα.

γ) Η συνεχής εξέλιξη και ο ανταγωνισμός των εταιρειών συστημάτων πληροφορικής, για εμπορικούς λόγους, έχουν βάλει τα μεσαία κοινωνικά στρώματα που χρησιμοποιούν Η/Υ σε μια διαρκή οικονομική αφαίμαξη με στόχο την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό τους.

δ) Ο πόλεμος των συμφερόντων διαφόρων εταιρειών και η αναζήτηση μόνο του κέρδους προξενεί σε πολλούς Η/Υ, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και σε ετήσια βάση, καταστροφή αρχείων, που με κόπο αποθήκευσαν οι χρήστες τους. Οι ιοί και νόσοι του πνεύματος αντιζηλία, φθόνος, κερδοσκοπία- δημιουργούν και τους ιούς των Η/Υ. Αυτό ανάγκασε τον άνθρωπο να δημιουργήσει προγράμματα εναντίον αυτών των ιών.