Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Βιβλιοδρόμιο :: Κριτική τηλεόρασης

( τένια μακρή - η διάγνωση μετά το ξεκατίνιασμα :: 15-03-2003) 

Τένια Μακρή Η διάγνωση μετά το ξεκατίνιασμα

ΠΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ

Ξεκίνησε από τα σαλονάκια των ριάλιτι σόου του Ανδρέα Μικρούτσικου. Η κυρία ψυχολόγος που με την επαγγελματική της εγκυρότητα πρόσφερε το απαραίτητο λούστρο κύρους στα σαλονάκια των ξεκατινιασμάτων. Ξεμαλλιάζονταν οι οικογένειες και έλεγαν τους καημούς τους, έβριζαν αλλήλους και μετά σοβαρά σοβαρά η κυρία ψυχολόγος έκανε τη διάγνωση και έδινε και συμβουλές. «Θα έπρεπε ο ένας σύζυγος να σέβεται τον άλλον». Τι μας λέτε; Μα αν υπήρχε αλληλοσεβασμός, θα σέρνονταν μπροστά στον Μικρούτσικο να κάνουν βούκινο τον καημό τους; Έτσι όμως, ανακάλυψε την τηλεθέαση του καημού.

Κατόπιν πέρασε στα σαλονάκια της Άννας Δρούζα. Και εδώ ως επίσημη ψυχολόγος να δίνει συμβουλές.

Μετά σκέφτηκε πως δεν υπήρχε λόγος να είναι άλλος ο σταρ της εκπομπής, εφόσον η ίδια είχε και τα γένια και τα χτένια, και τη διάθεση να ακούσει και τη διάγνωση να κάνει και τις συμβουλές να δώσει.

Απέκτησε φέτος τη δική της εκπομπή και εντάχθηκε στη ζώνη των απογευματινών ψυχοψαξιμάτων του έθνους. Γνωρίζει, άλλωστε, καλά πως το μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι η μοναξιά και πως το αίτημα της κοινωνίας του θεάματος είναι η έκθεση του εαυτού, σαν ψυχο-εκτόνωση και όχι μόνο. Με ακούνε, στην εποχή μας σημαίνει υπάρχω. Τι ύπαρξη είναι αυτή; Της τηλεθέασης, αλλά δεν έχει σημασία.

Μελίρρυτος η κυρία Τένια, χαμογελαστή, πείτε μου το πρόβλημά σας και περάστε και από το σαλονάκι να σας δείξουμε και διά της δημόσιας εξομολόγησης να λυτρωθείτε. Ανύπαντρες μητέρες που τις εγκατέλειψαν, διαζευγμένες που τις ταλαιπώρησαν οι πρώην, χοντρούλες που δίνουν τη μάχη για την ανορεξική σιλουέτα, φαλακροί που έχασαν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, από δίπλα η κυρία Τένια. Δοθείτε στον εαυτό σας. Δεν μας ξεπερνά τίποτε. Υπάρχει μόνο το μικρό-μέγαλο εγώ μας. Πάνω του. Δεν υπάρχει το ιδεώδες. Υπάρχει μόνο το καθημερινό άτομο. Τόσο βασανισμένο. Τόσο πρόθυμο να μιλήσει για τα βάσανά του και τόσοι πολλοί που θα ταυτιστούν μ' αυτά. Ζήτω η τηλεθέαση των άδυτων της ψυχής. Και αν αυτή χρειάζεται μυστικότητα, ιδιωτικότητα για να αποκαλυφθεί και αν χρειάζεται και ιδανικά για να εξαρθεί; Μπα, αυτά είναι της προ τηλε-ψυχολόγων εποχής.