Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Κριτική τηλεόρασης

( αιχμες - η φωνή του πανικού :: 07-03-2003) 

ΑΙΧΜΕΣ Η φωνή του πανικού

ΠΟΠΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ

Ίσα που ακούγεται μια άγνωστη ανδρική φωνή, κάπως θυμωμένη, μέσα σε διαολεμένο θόρυβο, να λέει περίπου τη φράση "δεν φτάνει που με συκοφαντείτε επί 8 μήνες". Ντοκουμέντο, διαφημίζει το Alter, η φωνή του Γιωτόπουλου. Τι μας λέτε; Λες και είναι η φωνή του Μεσσία.

Αυτο-οικτίρεται τάχα ο Ευαγγελάτος: "Πού φτάσαμε, να θεωρούμε τη φωνή του Γιωτόπουλου ντοκουμέντο". Πάντως το βάζει να το ακούσουμε ίσα με 8 φορές. Να το εμπεδώσουμε. Προειδοποιεί και τους ανταγωνιστές, αν το χρησιμοποιήσουν, να αναφέρουν τη ρεπόρτερ του Alter που το κατέγραψε. Στην κασέτα, όμως, είναι η φωνή τής ρεπόρτερ του Antenna που ακούγεται να ρωτάει.

Έτσι μπουλουκηδόν που βρίσκονται όλοι στη διακοπή της δίκης απέναντι από τους κατηγορουμένους, ποιος ρωτάει και ποιος καταγράφει ούτε οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται. Στο Mega διαφημίζεται από νωρίς το ίδιο ντοκουμέντο: σ' εμάς θα ακούσετε τη φωνή του Γιωτόπουλου. Την ώρα του δελτίου ακούμε και από εδώ τις γνωστές δυο τρεις φράσεις και μετά ο Νίκος Χατζηνικολάου διευκρινίζει πως δεν τίθεται θέμα νομιμότητας, γιατί ρώτησαν νομικούς και τους είπαν ότι το ντοκουμέντο είναι εκτός διαδικασίας της δίκης, οπότε δεν τίθεται θέμα.

Στον Antenna προτιμούν πιο νομιμόφρονα στάση. Η ίδια η ρεπόρτερ αφηγείται στην Έλλη Στάη τις φράσεις του Γιωτόπουλου και αμέσως μετά η παρουσιάστρια καλεί το ΕΣΡ και κάθε αρμόδιο να επιληφθεί των παραβάσεων των υπολοίπων, αν διαπιστωθούν τέτοιες.

Πανικός για μια κακοηχογραφημένη φράση. Μύρισε μπαρούτι στα δελτία. Και μετά μας μάρανε μη τυχόν και ηρωοποιηθούν οι 17Νοεμβρίτες. Όπως καταλαβαίνουμε, και ο ήχος τού βήχα τους θα γίνεται ανάρπαστος. Τέτοια χάλια ή, μάλλον, απλώς σόου. Και μόλις αρχίσαμε.