Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Κριτική τηλεόρασης

( 17 ν στα κανάλια :: 03-03-2003) 

17 Ν στα κανάλια

Με την έναρξη της δίκης των κατηγορουμένων ως μελών της 17 Νοέμβρη θα αρχίσει και ο μαραθώνιος για την τηλεοπτική κάλυψή της από όλα τα κανάλια. Με απευθείας συνδέσεις από τον ειδικό χώρο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, με έκτακτα δελτία και εκπομπές θα ενημερώνουν για ό,τι συμβαίνει στην ειδική αίθουσα. Ως και σκιτσογράφοι έχουν επιστρατευθεί (Alpha), οι οποίοι θα παρουσιάζουν με λεπτομερή σκίτσα όλα όσα θα διαδραματίζονται στην αίθουσα - τις καταθέσεις των κατηγορουμένων, τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων - και δεν θα δείχνουν οι κάμαρες.

Στον Antenna o «Πρωινός καφές» δεν θα μεταδοθεί, καθώς η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», λόγω της δίκης, θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ώστε να μεταδίδονται απευθείας ρεπορτάζ με τις εξελίξεις από την ακροαματική διαδικασία.

Στο «Μήλον της Έριδος» (ΝΕΤ, 23.00) ο Παύλος Τσίμας θα φιλοξενήσει τους Μιχάλη Σταθόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Γιάννη Πανούση, καθηγητή Εγκληματολογίας, τους δημοσιογράφους Γιώργο Βότση και Γιάννη Λοβέρδο, ενώ θα παρέμβει ο Μιχάλης Περατικός, ως εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων της 17Ν. Οι ανταποκριτές της ΝΕΤ, οι Δημήτρης Δεληολάνης και Νίκος Χειλάς, από τη Ρώμη και το Βερολίνο αντιστοίχως, μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις δίκες τρομοκρατικών οργανώσεων σε Ιταλία και Γερμανία. Στους «Διαξιφισμούς» (Mega, 23.30) ο Νίκος Χατζηνικολάου θα συζητήσει με πολιτικούς, δημοσιογράφους και δικηγόρους, ενώ στην εμπομπή «Με τα μάτια της Έλλης» (Antenna, 23.15) στο πάνελ των καλεσμένων της Έλλης Στάη θα είναι, μεταξύ των άλλων, οι Κίμων Κουλούρης, Απόστολος Ανδρεουλάκος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Κύρτσος, Γιώργος Παπαδάκης και Αλέξανδρος Κατσαντώνης.