Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Πορτρέτο

( σαμανθα φοξ - επιστρέφει με σκάνδαλο... αμαζόνας :: 12-03-2003) 

ΣΑΜΑΝΘΑ ΦΟΞ Επιστρέφει με σκάνδαλο… αμαζόνας

Έγινε διάσημη στον κόσμο της ποπ χάρη στο πλούσιο μπούστο, τις σέξι πόζες της και το χιτ «Άγγιξέ με» (Τouch Μe). Και, τώρα, ύστερα από «πρόβες» στη σκηνή και την πασαρέλα, η Σαμάνθα Φοξ επιστρέφει. Τούτη τη φορά με μουσική και σκάνδαλο. Ως αμαζόνα

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥΛΗ

«Φανταστείτε ότι ήμουν σύμβολο του σεξ και ταυτόχρονα ήμουν ερωτευμένη με την τηλεοπτική "Βιονική γυναίκα". Περίμενα ότι κάποια στιγμή θα γνώριζα τον τέλειο άντρα. Ο πρίγκιπας του παραμυθιού όμως αργούσε πολύ…», λέει σήμερα η Σαμάνθα Φοξ

Έχουν περάσει είκοσι χρόνια περίπου από τότε που η Σαμάνθα Φοξ σκανδάλισε τον ανδρικό πληθυσμό της Βρετανίας από την τρίτη σελίδα της (σκανδαλοθηρικής) «Sun». Από τις φαντασιώσεις του αναγνωστικού κοινού, η Φοξ βρήκε τον δρόμο για να κερδίσει το στέμμα της βασίλισσας της europop, που μπορούσε παράλληλα να διαφημίζει σύνολα της πλαζ, να αλλάζει ερωμένους και να τροφοδοτεί τις ταμπλόιντ με άφθονο υλικό.

Σήμερα που, όπως λέει η ίδια, η ηλικία της είναι ίση με το νούμερο (βρετανικό πάντα) του στηθόδεσμού της, η Σαμάνθα (ή Σαμ, πλέον) Φοξ ετοιμάζει επιστροφή και συγκρίνει τον εαυτό της με τους σταρ της νέας σκηνής. Τα τελευταία - και όχι μόνο - γεγονότα πακετάρησε σε μια τηλεοπτική συσκευασία το αγγλικό Channel 4 για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η δική μας Σαμ» (Our Sam), μια ευκαιρία που θα προκαλέσει πολλούς να αναρωτηθούν… αλήθεια, τι κάνει αυτό το κορίτσι;

Αυτό το κορίτσι, λοιπόν, η Σαμ Φοξ, ετοιμάζει την αυτοβιογραφία της και φροντίζει με επιμέλεια το σάιτ της στο Ίντερνετ (http: //www.samfox.com). Επίσης δουλεύει και για ένα καινούργιο CD και ζει στο Τσίνγκφορντ μαζί με τη φίλη της, Μίρα.

Η Σαμ συνάντησε τη Μίρα Στράτον, ενώ εκείνη είχε μόλις πάρει διαζύγιο και δούλευε ως μάνατζερ ενός ποπ γκρουπ, που η ιστορία δεν έκανε τη χάρη να τιμήσει. Ήταν μια εποχή που η Σαμ δεν εμπιστευόταν και πολύ τους ανθρώπους, έτσι όταν έπιασε τον εαυτό της να λέει τα πάντα στη Μίρα, κατάλαβε πως κάτι επρόκειτο να συμβεί. Η Μίρα σήμερα είναι η αγαπημένη της Σαμ, διαχειρίζεται άλλωστε και τα οικονομικά της, κάτι που έκανε πολλούς να αμφισβητήσουν τις αγνές της προθέσεις. Πάντως, η Μίρα - κάπως σαν τη Γιόκο και τη Λίντα - δεν έχασε την ευκαιρία, έγινε μέλος του συγκροτήματος της Σαμ, στην πρόσφατη τουρνέ τους στη Νορβηγία και την Κίνα (στιγμιότυπα από την περιοδεία στο ντοκιμαντέρ) ενώ η Σαμ δηλώνει ευτυχισμένη που παίζει τον ρόλο της νοικοκυράς στο σπίτι ετοιμάζοντας το στιφάδο.

Μα, μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο; Το σεξ είδωλο της δεκαετίας του '80; Τη Σαμάνθα Φοξ που τραγουδούσε Touch me - Ι Want To Feel Your Body (Άγγιξέ με - Θέλω να νιώσω το σώμα σου); θα αναρωτηθούν οι θεατές. Ακριβώς αυτό! Η Σαμ στα 14 της ήταν ερωτευμένη με την τηλεοπτική «Βιονική γυναίκα», τη Λίντσεϊ Βάγκνερ, αν και μέχρι τα 26 της δεν είχε παραδεχτεί ότι ήταν γκέι. «Ήμουν λίγο μπερδεμένη - λέει - φανταστείτε ότι ήμουν σύμβολο του σεξ και ταυτόχρονα είχα αυτά τα συναισθήματα. Περίμενα ότι κάποια στιγμή θα γνώριζα τον τέλειο άντρα, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ο πρίγκιπας του παραμυθιού αργούσε πολύ να κάνει την εμφάνισή του». Αργούσε και η Σαμ δεν περίμενε άλλο.

Σήμερα η κ. Φοξ ξεκαθαρίζει τα πράγματα: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι μπάισέξουαλ, όπως πολλοί από τους "φίλους" μου είχαν φροντίσει να διοχετεύσουν στον Τύπο. Κι αυτό γιατί νιώθω ολοκληρωμένη μέσα σε αυτή τη σχέση που έχω τώρα, αγαπώ τη Μίρα και θέλω να είμαι μαζί της για πάντα».

«Και όμως, επιβίωσα!»

Η Σαμ Φοξ πιστεύει πως κατάφερε να επιζήσει μέσα από πολλές περιπέτειές της χάρη στον χαρακτήρα και ίσως την τύχη της. Ντύνεται άλλωστε σαν πραγματική «survivor» (επιζούσα…), σαν μια αμαζόνα της σημερινής εποχής, κάτι που χωρίς αμφιβολία αρέσει ιδιαίτερα στο γκέι κοινό. Μιλάει ανοιχτά για την εκμετάλλευση που είχε υποστεί από τον πατέρα της, τον οποίο αναγκάστηκε να απομακρύνει από τη διαχείριση των οικονομικών της αρκετά αργά. Για χρόνια, κι ενώ εκείνος σκόρπιζε την περιουσία στα ακριβά του γούστα, η Σαμ οδηγούσε ένα μικρό Nissan και δεν είχε δικαίωμα να ξοδέψει τα χρήματά της. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, όπως και οι σχέσεις της και οι χωρισμοί της - άφθονο υλικό για τις βρετανικές ταμπλόιντ, όπως και το πέρασμά της από τη θρησκεία και οι μεταφυσικές αναζητήσεις της. «Πιστεύω στην αγάπη. Και νομίζω πως αυτό που θέλει ο Θεός είναι να είμαστε ευτυχισμένοι και να αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Μου πήρε, είναι η αλήθεια, λίγο χρόνο να το καταλάβω».