Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( όταν οι παραμυθάδες "συναντούν" τις νεράιδες :: 28-01-2003) 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Όταν οι παραμυθάδες "συναντούν" τις νεράιδες

Νεράιδες, μαγικά ραβδιά, βασιλόπουλα και φίλτρα του καλού δίνουν ραντεβού από σήμερα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη μουσική σκηνή "Φωνές"

ΧΑΡΗ ΠΟΝΤΙΔΑ

Ιστορία για ένα ξεκούρδιστο μουσικό κουτί και μια ερωτευμένη μπαλαρίνα από την κουκλοπαίκτρια Αγγελική Ζαχαρία στο αφιέρωμα, αυτές τις μέρες, στις "Φωνές"

Στο διπλό αφιέρωμα, με επίκεντρο την κούκλα και το παραμύθι, που οργάνωσε η Μαριάννα Λύρα στις "Φωνές", από απόψε μέχρι και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, δέκα γνωστοί κουκλοπαίχτες (μεταξύ αυτών ένας καραγκιοζοπαίχτης κι ένα θέατρο χεριών) θα μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο τους. Ενώ από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 9 του μήνα τη σκηνή των "Φωνών" θα καταλάβει ο λόγος επτά έγκυρων παραμυθάδων. Ιστορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο, λαϊκοί ήρωες, παροιμίες, αινίγματα, ερωτικά σκιρτήματα, μάγισσες και αγαπητικοί, ο ζωντανός κόσμος της παράδοσης, ενίοτε συνοδεία μελωδιών ή τραγουδιών, είναι η τέχνη των παραμυθάδων που ο καθένας τους έχει τον δικό του τρόπο να προσεγγίζει το κοινό.

"Το Θέατρο κούκλας είναι η τρίτη χρονιά που θα περάσει από τις "Φωνές"", λέει η Μαριάννα Λύρα στα "ΝΕΑ". "Και έχει ήδη το κοινό του - αν και είναι ένα είδος τέχνης που θα έπρεπε να είναι ευρύτερα γνωστό. Βλέπεις ολοκληρωμένους καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν φωνή, κίνηση, εκφράσεις… Το κοινό, νέοι άνθρωποι συνήθως, είναι αφοσιωμένο".

Οι παραμυθάδες είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται υπό μορφή αφιερώματος στις "Φωνές", αλλά είναι γνωστό ότι και αυτοί κινούνται αρκετά δυναμικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Επαγγελματίες "στόρι-τέλερς" όπως η Σάσα Βούλγαρη, η Αγνή Στρουμπούλη ή ο Δημήτρης Αβούρης έχουν χρόνων εμπειρία στον χώρο, με παραστάσεις σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σχολεία, μπαρ, ακόμα και φυλακές. Συγκεκριμένα, θα δούμε: 3/2 τον Δημήτρη Αβούρη, 4/2 την Ανθή Θάνου, 5/2 τη Μάνια Μαράτου, 6/2 την Αγνή Στρουμπούλη, 7/2 τη Λιλή Λαμπρέλη, 8/2 τη Μαριάννα Κορομηλά και την Κυριακή 9/2 η Σάσα Βούλγαρη θα κλείσει το αφιέρωμα με "Παραμύθια του νερού".

Το Θέατρο κούκλας ξεκινάει απόψε με την Ιφιγένεια Βαρδουλάκη και την Κατερίνα Σταυροπούλου και θα ακολουθήσουν οι Ηλίας Καρελάς (Θέατρο Σκιών), Αρετή Αντωνάτου, Παύλος Καββαδίας, Αγγελική Ζαχαρία, Χρυσούλα Αλεξίου και Μαριέττα Γαρυφάλλου (Θέατρο χεριών), το Θέατρο μαριονέτας Baruti και το Τσίρκο Leleta (παράσταση τσίρκου από κούκλες μετά μουσικής).

INFO

Αφιέρωμα στη μουσική σκηνή "Φωνές" (Αρτέμωνος 9, Νέος Κόσμος, τηλ. 210-9270.628). Έναρξη: 10 μ.μ. Εισιτήριο 11 ευρώ.