"Ta Nea" Newspaper

Search

Go
Show

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( κομπίνες στον "λευκό οίκο" :: 23-01-2003) 

Κομπίνες στον "Λευκό Οίκο"

Έξυπνες κομπίνες, μικροαπατεώνες, έρωτες, ακόμη και το σπίτι του "Big Brother" έχει συμπεριλάβει στη νέα του κωμωδία "Λευκός Οίκος" ο Λευτέρης Καπώνης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΜΠΡΙΝΗΣ

Η τετράς των κομπιναδόρων του "Λευκού Οίκου" Αντώνης Καφετζόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη σε στιγμές ξεκούρασης

Τιμωροί απατεώνων προς ίδιον όφελος με έδρα τον… "Λευκό Οίκο" γίνονται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Αντώνης Λουδάρος στη νέα κωμωδία του Λευτέρη Καπώνη, που θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στον Antenna (στις 21.00). Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της δημοφιλούς σειράς "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή", ο Αντώνης Καφετζόπουλος (είχε ερμηνεύσει με επιτυχία τον ρόλο του "Ακάλυπτου") συνεργάζεται και πάλι με τον Λευτέρη Καπώνη αλλά και με τον σκηνοθέτη Αντώνη Τέμπο, ο οποίος έχει αναλάβει και αυτό το σίριαλ με τον τίτλο "Λευκός Οίκος".

"Με τον Αντώνη Καφετζόπουλο και τον Αντώνη Τέμπο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ μας", είπε ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι το καινούργιο του σίριαλ δεν μοιάζει σε τίποτα με τους "Παντρεμένους έχουν ψυχή": "Είναι εντελώς άλλο πράγμα. Εδώ οι ήρωές μου δεν είναι καθημερινοί, αναγνωρίσιμοι, όπως ήταν στους "Παντρεμένους". Πιστεύω δε ότι ο "Λευκός Οίκος" έχει πολύ πλάκα, φαντασία και περισσότερο γέλιο".

"Κωμωδία χαρακτήρων με έντονη δράση και πιο έντονο το ερωτικό στοιχείο", χαρακτηρίζει το νέο σίριαλ ο Αντώνης Καφετζόπουλος που υποδύεται τον Έντι, έναν άνθρωπο ο οποίος πιστεύει ότι ο έρωτας είναι επιζήμιος, αλλά στο τέλος, ερωτεύεται παράφορα. Μπορεί να είναι η τέταρτη φορά που συνεργάζεται με τον Λευτέρη Καπώνη - έχουν προηγηθεί η "Δίψα", "Οι τελευταίοι εγγονοί", "Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή" - όμως είναι η πρώτη φορά που "αποφασίσαμε μαζί από την αρχή και τους χαρακτήρες και τους ρόλους", είπε στα "ΝΕΑ", τονίζοντας ότι "οι απατεωνιές της παρέας είναι το πρώτο επίπεδο στο οποίο κινείται το σίριαλ. Οι έρωτες είναι αυτοί που κυριαρχούν". Στη νέα σειρά ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποδύεται τον ιδιοκτήτη του νεοκλασικού σπιτιού, τον Έντι, ο οποίος είναι γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας και έχει σπαταλήσει όλη την περιουσία του πατέρα του. Για να καλύψει τα χρέη του αρχίζει να οργανώνει αριστοτεχνικές κομπίνες σε βάρος απατεώνων που κατάφεραν να ξεφύγουν από την τσιμπίδα του νόμου και παραμένουν ατιμώρητοι. Και ο μοναδικός λόγος που επιλέγουν αυτά τα άτομα είναι επειδή δεν μπορούν όταν την… πατήσουν να καταφύγουν στην Αστυνομία.

Βοηθός του στις δουλειές αυτές είναι ο Πάρις (Αντώνης Λουδάρος), ένας καλόκαρδος, αφελής νεαρός, ενώ την… παρέα συμπληρώνουν η Δανάη (Σμαράγδα Καρύδη) και ο Ηρακλής (Θοδωρής Αθερίδης). Ο τελευταίος είναι ένας λαϊκός τύπος από φτωχή οικογένεια, που ήδη βρίσκεται στο σπίτι του "Big Brother", αποφασισμένος να παραμείνει μέχρι το τέλος. Σκοπός του είναι να καταφέρει να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο (κάτι ανάλογο που πέτυχε ο Τσάκας) για να εξοφλήσει το χρέος του απέναντι σε έναν κακοποιό. Όμως για… κακή του τύχη αποβάλλεται από το σπίτι και έρχεται στα χέρια με τον παρουσιαστή του ριάλιτι σόου (ο Ανδρέας Μικρούτσικος ως γκεστ σταρ θα υποδυθεί τον εαυτό του) και αποχωρεί κυνηγημένος.

Όσο για την Δανάη (Σμαράγδα Καρύδη), η συνάντησή της με την υπόλοιπη παρέα των τριών κομπιναδόρων έγινε μετά το σοκ που έπαθε όταν κάποιο βράδυ, επιστρέφοντας σπίτι της, βρήκε στην κρεβατοκάμαρά της τον άντρα της με την καλύτερη φίλη της. Στην τελευταία του κομπίνα, ο Έντι παριστάνει έναν γιατρό με ιδιαίτερα χαρίσματα και μοναδικές μεθόδους θεραπείας, για να "ξαφρίσει" μια θρησκόληπτη τοκογλύφο που την είχε βάλει από καιρό στο "μάτι". Στους ενοίκους του "Λευκού Οίκου" συμπεριλαμβάνονται ακόμη οι Αθηνόδωρος Προύσαλης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Χριστίνα Τσάφου, Χρήστος Πλαίνης, Κώστας Φλοκατούλας, Νίκος Ζωιόπουλος, κ.ά.