Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( κορίτσι αγαπάει κορίτσι σε... ρωσική τέκνο :: 21-01-2003) 

Κορίτσι αγαπάει κορίτσι σε… ρωσική τέκνο

ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΥΛΗ

Η Λένα και Τζούλια, το ντούο του "lesbian techno" με το όνομα Tatu

Η νέα αίσθηση της ποπ έρχεται από τη Ρωσία. Και είναι δύο κορίτσια, η Λένα και η Τζούλια, που τραγουδούν για κορίτσια που αγαπούν κορίτσια σε ρυθμό τέκνο και δοκιμάζουν την επιτυχία σε μεγάλες δόσεις. Το όνομά τους, Tatu, κάνει αυτό τον καιρό τον γύρο του κόσμου. Μόνο οι φαν τής Γιουροβίζιον μπορεί να είναι πραγματικά έτοιμοι για όλα…

Η Λένα και η Τζούλια, 17 και 18 ετών αντίστοιχα, είναι το πρώτο ντουέτο λεσβιών που ξεκίνησε από τη Μόσχα για να κατακτήσει τα κεντρικά τής ποπ βιομηχανίας και στην Αμερική. Με την τέκνο και τους στίχους των τραγουδιών τους πολεμούν τα ταμπού και δηλώνουν πως δεν θα σταματήσουν ποτέ να είναι ο εαυτός τους. "Οι άνθρωποι μας λατρεύουν ή μας μισούν", λένε τα κορίτσια. "Χλιαρά, ενδιάμεσα συναισθήματα δεν υπάρχουν!". Το πρώτο άλμπουμ τους, "All The Things She Said", κυκλοφόρησε στα ρωσικά και πούλησε αμέσως 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα. Τώρα έφτασε η στιγμή και να μεταφραστεί στα αγγλικά. Την παραγωγή ανέλαβε ο έμπειρος σε αυτά Τρέβορ Χορν, παραγωγός των Pet Shop Boys και των Frankie Goes to Hollywood (έως εδώ, δηλαδή, αγόρι αγαπάει αγόρι…). Και το "lesbian techno" των Tatu πήρε έτσι εισιτήριο για τις μεγάλες αγορές της μουσικής. Η ήρεμη δύναμη της Λένα και η ενεργητικότητα της Τζούλια φτιάχνουν εκρηκτικό συνδυασμό. Και οι δύο κοπέλες σπούδασαν μουσική στη Μόσχα και γνωρίστηκαν παίζοντας σε ένα άλλο συγκρότημα.

Η ζωή τις έφερε πιο κοντά και στο δικό τους ντουέτο, τις Tatu, και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι προς την επιτυχία. "Τα τραγούδια μας", λένε, "δεν είναι ανόητα. Μεταφέρουν ένα μήνυμα, το πώς θα ξεπεράσουμε τα ταμπού…".

LINK http://www.tatugirls.com.