Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( μπιλ καρλαϊσλ - η κάντρι τραγουδούσε ακόμα... :: 19-03-2003) 

ΜΠΙΛ ΚΑΡΛΑΪΣΛ Η κάντρι τραγουδούσε ακόμα…

Ένας από τους βετεράνους της κάντρι μουσικής, ο Μπιλ Καρλάισλ, πέθανε προχθές σε ηλικία 94 χρόνων, στο σπίτι του στο Νάσβιλ. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ο Καρλάισλ, αν και σε προχωρημένη ηλικία, εμφανιζόταν στο θρυλικό θέατρο της κάντρι, το «Γκραντ Ολ Όπρι» (εκεί που το 1953 άρχισε να χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Jumpin' Bill Carlisle) κάνοντας φιγούρες με το μπαστούνι του και θυμίζοντας έτσι στο κοινό το κωμικό στυλ που είχε παλιά στις συναυλίες του.

Ο Μπιλ Κάρλάισλ έγινε πέρυσι μέλος της Ακαδημίας της Κάντρι (Country Music Hall Of Fame) χάρη στην προσφορά του στο είδος, αλλά και στο έργο του που ξεχώρισε από τις δεκαετίες του '30, '40 και του '50. Ήταν οι επιτυχίες του «Too Old to Cut Mustard», «What Kinda Deal Is This» και το «Gone Home», που ακούγονταν στα ραδιόφωνα και έγραψαν ιστορία.

Από το ραδιόφωνo άλλωστε του Λούισβιλ είχε ξεκινήσει την καριέρα του, όταν άρχισε να τραγουδάει κοντά στον αδελφό του Κλιφ, έναν από τους πρωτοπόρους της «στιλ» κιθάρας και του χαρακτηριστικού ήχου που δίνει στην κάντρι.