Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( ξέπλενε, ξέπλενε, κάτι θα μείνει :: 14-03-2003) 

Ξέπλενε, ξέπλενε, κάτι θα μείνει

Είχε μείνει στα… αζήτητα τις σόουμπιζ ο άλλοτε σκληρός του Μαϊάμι Ντον Τζόνσον. Δεν θα ήθελε λοιπόν να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο με όλα τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του; Ε, εν μέρει τα κατάφερε, μόνο που τα πράγματα δεν ήρθαν ακριβώς έτσι όπως τα περίμενε. Διότι είδε το ονοματάκι του και πάλι στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και περιοδικών, κυρίως της Γερμανίας, όχι για τις υποκριτικές του ικανότητες, αλλά για τις οικονομικές του δραστηριότητες.

Το τελευταίο σκάνδαλο που κυκλοφορεί, λοιπόν, θέλει τον Αμερικανό ηθοποιό να εμπλέκεται σε δίκτυο που «ξεπλένει βρώμικο χρήμα» και είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει και τους δύο προσωπικούς του λογαριασμούς. Για την ακρίβεια, ο 53χρονος Ντον φέρεται να «ξέπλυνε» 8 δισ. δολάρια, χρήματα που βρήκαν οι γερμανικές αρχές στην κατοχή του σε ρευστό, ομόλογα και μετοχές. Εκείνος σε συνέντευξή του υποστηρίζει πως πρόκειται για αρρωστημένη φάρσα και πως δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στην υπόθεση.

Τα «αποδεικτικά στοιχεία» βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του ηθοποιού κατά το ταξίδι του από την Ελβετία στη Γερμανία σε έναν τυπικό έλεγχο και ενώ, όπως υποστηρίζει, επιτόπου δεν δημιουργήθηκε θέμα, ενώ δεν ενοχλήθηκε ούτε από τις γερμανικές ούτε από τις αμερικανικές αρχές. Μόνη του έγνοια είναι τώρα το πώς θα «καθαρίσει» το όνομά του και πώς θα κερδίσει την χαμένη του αξιοπιστία.