Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( φεστιβάλ κιθάρας και «το φάντασμα του κυρίου ραμόν νοβάρο» στο θέατρο κάππα :: 14-03-2003) 

Φεστιβάλ κιθάρας και «Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο» στο θέατρο Κάππα

Ο Νίκος Μπουσδούκος, η Μπέτυ Βαλάση και ο Τάσος Πεζιρκιανίδης στο «Φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο», που κάνει πρεμιέρα απόψε στη σκηνή του θεάτρου «Κάππα» από το Εθνικό Θέατρο

«Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Νοβάρο» είναι ο τίτλος του έργου του Παύλου Μάτεσι που ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου «Κάππα» (Κυψέλης 2, τηλ. 210-8831.068) του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου. Παίζουν οι Τάσος Πεζιρκιανίδης, Νίκος Μπουσδούκος, Μπέτυ Βαλάση κ.ά.

Το έργο του Αλέκου Λιδωρίδη «Όταν δεν τον περίμεναν» παρουσιάζει απόψε και το Σαββατοκύριακο στις 9 στο Θέατρο Καισαριανής (Σμύρνης και Κοιμήσεως Θεοτόκου) η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα εφήβων του Πνευματικού Κέντρου Καισαριανής. Η σκηνοθεσία και η διασκευή είναι της Βίβιαν Σιμάτου.

Μουσική

Φεστιβάλ κιθάρας με έργα των Μανουέλ ντε Φάλια, Κλοντ Ντεμπισί, Χοακίν Ροδρίγο και Βιθέντε Αμίγο ερμηνεύει στις 8.30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210-7282.333), ο Μιχάλης Κονταξάκης (στη θέση του Κώστα Κοτσιώλη που αρρώστησε ξαφνικά) με τη συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου. Μαζί του, ο 35 χρόνων συνθέτης του φλαμένκο Β. Αμίγο και οι Χοσέ Μανουέλ Χιέρο (κιθάρα), Μπλας Κόρντομπα (τραγούδι), Πατρίτσιο Καμάρα (τραγούδι - κρουστά) και Πακίτο Γκονζάλες (κρουστά).

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά και της Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Πολύμνια» στις 8.30 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με έργα ξένων κλασικών συνθετών και αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα με έργα τών Ν. Χατζηαποστόλου και Θ. Σακελλαρίδη. Είσοδος ελεύθερη.

«Ζωντανά»

Τα κομμάτια από τον καινούργιο της δίσκο, «Σε ποιον θεό να πιστέψω», παρουσιάζει απόψε και αύριο στη μουσική σκηνή «Δίπλα στο ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, στους Αγίους Αναργύρους, τηλ. 210-2610.444) η Έλλη Πασπαλά (φωτογραφία). Μαζί της, οι Στάμος Σέμσης και David Lynch.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος για δύο τελευταίες παραστάσεις (απόψε και αύριο) στο «House of Art» (Σαχτούρη 4, στου Ψυρή, τηλ. 210-3217.678). Μαζί οι Ανδρέας Καρακότας, Γιώτα Νέγκα και Άγγελος Παπαδημητρίου.

Στη «Σκιά του Φεγγαριού» (Ασκληπιού 91, τηλ. 210-3641.031) εμφανίζονται στις 11.30 μ.μ. τα Μακρινά Ξαδέλφια, παρουσιάζοντας τραγούδια από την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά. Μαζί τους, οι Θανάσης Βλαχάβας και Μαρία Παπαλεοντίου.

Αναβολή

Αναβάλλεται απόψε η εμφάνιση των Ίρις στις 11 στο «Decadence» (Βουλγαροκτόνου και Πουλχερίας 3, τηλ. 210-8823.544).

Διάλεξη

Για τον «Μάκβεθ» του Βέρντι δίνει διάλεξη (ιστορικό της σύνθεσης, μουσικολογικά στοιχεία, κεντρικοί χαρακτήρες) ο Νίκος Μπακουνάκης στη 1 μ.μ., στο φουαγέ του θεάτρου «Ολύμπια».

Εκθέσεις

«Ολυμπιακοί Αγώνες του Ελσίνκι 1952» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που εγκαινιάζεται στις 6 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του «Αθήνα 2004» (Ιωλκού και Φιλικής Εταιρείας, στη Νέα Ιωνία, τηλ. 210-7210.444). Την έκθεση διοργανώνουν η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και η πρεσβεία της Φινλανδίας.

Βιβλίο

Το βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη «Στον ίσκιο των πουλιών» (Εκδόσεις Καλέντη) παρουσιάζεται στις 8 μ.μ., στο «Βιβλιοπωλείο» (Σκρα 97-99, στην Καλλιθέα, τηλ. 210-9564.718). Αποσπάσματα διαβάζει η Σίσση Καπλάνη. Η βραδιά περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα Κούντου Λούνα Βίνι.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Στον «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, τηλ. 210-5203.661) εμφανίζονται απόψε και αύριο οι Magic de Spell.