Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( ορεστιάδα και καρδίτσα μοιράστηκαν τα βραβεία :: 12-03-2003) 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ορεστιάδα και Καρδίτσα μοιράστηκαν τα βραβεία

Ο Γιώργος Φούντας τιμήθηκε για την προσφορά του στο θέατρο και τον κινηματογράφο

Με το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Ορεστιάδας να παίρνει τα περισσότερα βραβεία, αλλά το Δημοτικό Θέατρο Καστοριάς να βραβεύεται για την καλύτερη παράσταση («Γέρμα» του Λόρκα), ολοκληρώθηκε το 19ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Προσωπικότητες, όπως ο Γιώργος Φούντας, η Τασσώ Καββαδία, η Άννα Βαγενά και ο Τάσος Ζωγράφος, τιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταήμερης διοργάνωσης, από την οποία έλαμψε διά της απουσίας του το υπουργείο Πολιτισμού, όπως τόνιζαν με παράπονο οι άνθρωποι της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας - και Α' Ανδρικού Ρόλου - πήρε ο Άκης Τσονίδης (Ορεστιάδα) για τα «Σκουπίδια», του Γιάννη Ξανθούλη, Πρωτότυπου Έργου ο Αντώνης Νικολάου - «Η γιαγιά παντρεύεται», Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας - Α' Γυναικείου Ρόλου από τον ίδιο θίασο η Μαρίνα Γουναροπούλου, Μουσικής ο Κώστας Χαριτάτος και ο Κώστας Εκλεκτός και Ενδυματολογίας ο Γιάννης Βελλής.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν ο ο σκηνοθέτης Πάνος Γλυκοφρύδης, ο συγγραφέας Μπάμπης Τσικληρόπουλος, ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου, ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομμάτης και η ενδυματολόγος Χρύσα Δαπόντε.