"Ta Nea" Newspaper

Search

Go
Show

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( «ιστορική ζεύξις»και «φθηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό» στον «συρμό» :: 12-03-2003) 

«Ιστορική ζεύξις»και «Φθηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό» στον «Συρμό»

Εικόνα από την έκθεση φωτογραφίας «Ιμαλάια» του Θοδωρή Αντωνάτου, που ανοίγει απόψε τον κύκλο εκθέσεων του Bond

Επτά εκθέσεις φωτογραφίας έως τον Ιούνιο, με έργα δεκατριών αποφοίτων σχολών, οργανώνονται στο πλαίσιο της σειράς «Νέοι Έλληνες φωτογράφοι» από το Bond (Σκουλενίου 3 & Πραξιτέλους, πίσω από την Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ. 210-3254.057), με την επιμέλεια του καθηγητή φωτογραφίας Γιάννη Κανελλόπουλου. Η πρώτη έκθεση, του Θοδωρή Αντωνάτου, υπό τον τίτλο «Ιμαλάια», ανοίγει απόψε και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου.

«Πέρα από την Αφρική… » είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Πέτρου Τριανταφυλλίδη, που εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Τήνου 14α, τηλ. 210-8228.131).

«Ζωντανά»

Οι «Later Life», με μελωδίες από κινηματογραφικές επιτυχίες «Στη σκιά του Φεγγαριού» (Ασκληπιού 91, Εξάρχεια, 210-3641.031). Το οκταμελές συγκρότημα «Φθηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό» ερμηνεύει τζαζ, μπλουζ, έντεχνη, παραδοσιακή μουσική, αλλά και progressive, απόψε στον «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, τηλ. 210-5203.661).

Μουσική

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Σύγχρονης Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη 1, τηλ. 210-7282.333), νέοι Έλληνες συνθέτες παρουσιάζουν απόψε, αύριο και μεθαύριο στις 7 μ.μ. έργα τους, τα οποία έγραψαν κατά παραγγελία τού Μεγάρου, σε πρώτη εκτέλεση. Κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Lukas Foss θα βραβεύσει τρία έργα, τα οποία θα αποδώσει το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής. Είσοδος ελεύθερη, με δελτίο εισόδου (με σειρά προτεραιότητας).

Έργα Μότσαρτ, Σούμπερτ, Ντεμπισί και Στραβίνσκι ερμηνεύουν στις 8.30 μ.μ. στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41, τηλ. 210-3634.000) οι πιανίστες Μπεάτα Πίντσετιτς και Χρήστος Σακελλαρίδης.

Εκθέσεις

Έκθεση εγκαταστάσεων (έργα κατασκευασμένα από ξύλινες και σιδερένιες βέργες) της Μάντυς Αλμπάνη εγκαινιάζεται στις 8 μ.μ. στην γκαλερί «Άρτιο» (Παλλάδος 3, στου Ψυρή, τηλ. 210-3211.602).

«Ρόδος - Πλατανάκια ή το Καλό» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Δόμνας Παπαδοπούλου, η οποία εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Astra» (Καρυατίδων 8, στην Ακρόπολη, τηλ. 210-9245.630).

Έκθεση πολυμέσων, video εγκαταστάσεων και επισκηνοθετημένων φωτογραφιών της Βασιλείας Στυλιανίδου, υπό τον τίτλο «Playcities, Τριλογία», εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Καππάτος» (Αγίας Ειρήνης 6 και Αθηνάς, τηλ. 210-3217.931).

«Διαβάσεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Αποστολίας Γεώργου, η οποία εγκαινιάζεται στην γκαλερί «Αποκάλυψη», στην Κύπρο (Λευκωσία, Χύτρων 30, στο Μέγαρο Τοφάρκο).

Διαλέξεις

Για το έργο τού Francis Penrose μιλούν στις 7 μ.μ. στο Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως (Μακρυγιάννη 2-4, τηλ. 210-9249.333) οι Μ. Κορρές, καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και Φ. Μαλλούχου - Tufano, αρχαιολόγος της Υπηρεσίας Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως.

«Πανεπιστημιακή ανασκαφή στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης» είναι ο τίτλος της διάλεξης που δίνει στις 7 μ.μ. στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τιβέριος.

Σεμινάρια

«Βασική επιστήμη» είναι ο τίτλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ηθοποιούς και επιστήμονες του θεάτρου, τα οποία πραγματοποιούνται στο «Θησείον - Ένα θέατρο για τις τέχνες», υπό την αιγίδα του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Το πρώτο σεμινάριο της σειράς θα αρχίσει στις 17 Μαρτίου (ολοκλήρωση στις 16 Απριλίου) και θα έχει τίτλο «Τεχνικές αμεσότητας για ηθοποιούς στον κινηματογράφο. Η τεχνολογία του στιγμιαίου (μια προσέγγιση της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας)». Υπεύθυνος ο Ρένος Μάντης. Συμμετέχουν οι Θάνος Αναστόπουλος, Στέλλα Θεοδωράκη και Πέτρος Σεβαστίκογλου. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-3255.444.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Έκθεση γλυπτικής του Μπάμπη Κρητικού, υπό τον τίτλο «Αιγαίο - Ιστορική Ζεύξη». και ζωγραφικής του Θεόδωρου Πάντου (φωτογραφία) εγκαινιάζονται στην «Yiayiannos Gallery» (Βασ. Κωνσταντίνου 44, τηλ. 210-7297.644).