Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( 36 χαρταετοί με χρώμα και φαντασία :: 05-03-2003) 

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ

36 χαρταετοί με χρώμα και φαντασία

Χαρταετός διά χειρός Λάκη Πατρασκίδη

Ισορροπούν ανάμεσα στο παιχνίδι και την τέχνη, το χρώμα και τη φαντασία. Μοιάζουν έτοιμοι να σηκωθούν στον ουρανό και όμως ορισμένοι από αυτούς είναι "φυλακισμένοι" στον καμβά. Είναι το κατεξοχήν σύμβολο της Καθαράς Δευτέρας, οι χαρταετοί, που απέδωσαν με μια ιδιαίτερη αισθητική 36 καλλιτέχνες και τους παρουσιάζουν στην ειδική εορταστική έκθεση του "Αστρολάβου", η οποία καθιερώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι φίλοι της τέχνης, αλλά και όσοι θελήσουν να αφεθούν στη μαγεία των παιδικών αναμνήσεων, δεν έχουν παρά να περάσουν από την γκαλερί την Καθαρή Δευτέρα για να προμηθευτούν τους χαρταετούς που φιλοτέχνησε ο διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας καλλιτέχνης Στήβεν Αντωνάκος και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που θα γίνει στον Λυκαβηττό, παρουσία πολλών δημιουργών. Εκείνοι που θα καταφέρουν να πετάξουν τον χαρταετό τους ψηλότερα θα αποκτήσουν χαρταετούς-έργα τέχνης. Το πρώτο βραβείο είναι φιλοτεχνημένο από τον Φ. Πατρικαλάκι, το δεύτερο από τη Μ. Λεβεντάκου και το τρίτο από τη Μ. Σταμπούλου.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους, μεταξύ άλλων, οι Σ. Αντωνάκος, Κ. Βαβλίτου, Β. Γκιόκας, Γ. Γκολφίνος, Ε. Γκόνου, Δ. Μυταράς, Μ. Παντελιάς, Λ. Πατρασκίδης, Φ. Πατρικαλάκις, Ν. Στεφάνου και Μ. Χάρος.

INFO

Η έκθεση "Χαρταετοί" εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11, τηλ. 210-7294.342). Έως τις 15 Μαρτίου.