Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Βιβλιοδρόμιο :: Καλλιτεχνική είδηση

( ο τρόμος είναι κάλτ :: 01-03-2003) 

Ο τρόμος είναι κάλτ

ΧΑΡΗ ΠΟΝΤΙΔΑ

Το New York Times Book Review το χαρακτήρισε «ξέφρενο πολυεπίπεδο, κλιμακούμενο εφιάλτη», ενώ το Publishers Weekly είπε ότι είναι από τα πιο σύνθετα, σε δομή και περιεχόμενο, μυθιστορήματα του Στίβεν Κινγκ.

Πρόκειται για το πρόσφατο βιβλίο του «Η ονειροπαγίδα» (Bell) που μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από τον Λόρενς Κάζνταν. Στην Ελλάδα ο Στίβεν Κινγκ έχει ένα φανατικό και διαρκώς αυξανόμενο κοινό, που δεν άργησε να… ρουφήξει από τα ράφια και αυτό το βιβλίο: Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2002 «Η ονειροπαγίδα» πούλησε πάνω από 22.000 αντίτυπα και αυτήν τη στιγμή και να θέλετε δεν θα την βρείτε. Όπως μας διαβεβαίωσαν όμως από τις Εκδόσεις Bell που εκδίδουν αποκλειστικά εδώ και χρόνια κάθε νέο του τίτλο - συνολικά έχουν δεκαέξι - το μυθιστόρημα θα επανεκδοθεί για να προλάβει και την προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους στα τέλη Μαρτίου.

Όχι ότι δεν ήταν αναμενόμενες οι πωλήσεις της «Ονειροπαγίδας»: Κάθε νέο βιβλίο του Κινγκ στην Ελλάδα σπάει σταθερά το φράγμα των 20.000 αντιτύπων, με αποτέλεσμα και οι 16 εκδόσεις να ξεπερνούν τα 500.000 αντίτυπα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι «Νυχτερίδες» έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα 35.000 αντίτυπα, τα «Χρήσιμα αντικείμενα» 31.000, το «Πρόσωπο του φόβου» 26.000, το «Πράσινο μίλι» 29.000.