Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( συναυλία πολυκανδριώτη με αρχοντορεμπέτικα στα τίρανα :: 26-02-2003) 

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Συναυλία Πολυκανδριώτη με αρχοντορεμπέτικα στα Τίρανα

Π.Α.Γ.

Αρχοντορεμπέτικα και κλασικά ελληνικά λαϊκά τραγούδια θα παρουσιάσει στην Αλβανία, με τη συμφωνική ορχήστρα των Τιράνων, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Θανάσης Πολυκανδριώτης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην όπερα των Τιράνων, την Τρίτη 25 Μαρτίου. Θα τραγουδήσει η Μαρία Πολυκανδριώτη, κόρη του συνθέτη. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα παίξει με το μπουζούκι του γνωστά κλασικά ορχηστρικά κομμάτια, δικά του αλλά και των πιο μεγάλων δημιουργών όπως Τσιτσάνη, Χιώτη, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, Λεμονόπουλου, Σταματίου, Στεργίου, Τσιμπίδη και άλλων μουσικών, που διακρίθηκαν την δεκαετία 1945-1955.

Οι επιλογές των αρχοντορεμπέτικων τραγουδιών που θα παρουσιάσει στα Τίρανα η Μαρία Πολυκανδριώτη ανήκουν στους συνθέτες του είδους αυτού που άνθησε στη δεκαετία του 1950. Θα ακουστούν η μεγάλη επιτυχία του Τάκη Μωράκη "Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη" και τα "Γλυκά μου μάτια αγαπημένα", "Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα" καθώς και το θρυλικό "Μινόρε της αυγής". Από τα τραγούδια του Θανάση Πολυκανδριώτη η Μαρία θα ερμηνεύσει μεταξύ άλλων "Στου φεγγαριού την αγκαλιά", "Να 'μαι", "Τελειώσαμε λοιπόν", "Τα πήρες όλα".

Την συμφωνική ορχήστρα των Τιράνων θα διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός. Ενορχήστρωση Κλέμεντ Μάρκου, σολίστ Θανάσης Πολυκανδριώτης, επιμέλεια παραγωγής Φίλιππας Παπαθεοδώρου, ηχολήπτης Γιάννης Σμυρναίος.