Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ορίζοντες :: Καλλιτεχνική είδηση

( δημητρα παπιου - νέα γυναίκα, μόνη σε... "μονόπρακτα ζωής" :: 31-01-2003) 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΙΟΥ Νέα γυναίκα, μόνη σε… "μονόπρακτα ζωής"

Η Δήμητρα Παπίου επανέρχεται με το λαϊκό ρεσιτάλ "Νέα γυναίκα μόνη… τραγουδά" στην "Αθηναΐδα"

"Νέα γυναίκα μόνη… τραγουδά". Στη μουσική θεατρική σκηνή του πολυχώρου "Αθηναΐς" στο Βοτανικό. Θέλει όμως και… παρέα. Η Δήμητρα Παπίου από την ερχόμενη Τρίτη και για τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις (κάθε Τρίτη) θα είναι εκεί για να ερμηνεύσει τριάντα λαϊκά τραγούδια, που χάρη στις μουσικές και σκηνοθετικές οδηγίες του Σταμάτη Κρανουνάκη μεταμορφώνονται σε "μονόπρακτα ζωής".

Στο λαϊκό ρεσιτάλ με πρωταγωνίστρια τη Δήμητρα Παπίου (που επαναλαμβάνεται για εκείνους που δεν το είδαν και για όσους δεν πρόλαβαν να το… ξαναδούν), με άξονα και αφετηρία το τραγούδι "Αυτή η νύχτα μένει", "ηρωίδα" είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας. Που, όπως λέει ο Σταμάτης Κραουνάκης, "έχει καταγωγή, θρησκεία και ερωτική συνείδηση. Αντιμετωπίζει τη μοίρα σαν κάτι αξεπέραστο και σκοτώνει από απελπισία. Ζει στην πόλη, περιφέρεται, ψωνίζει και τραγουδά από μεράκι και υποταγμένο νταλκά". Στο μπουζούκι ο Δημήτρης Μαριολάς, στο πιάνο ο Κώστας Μιχαηλίδης, ενώ συμμετέχει ο νέος λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Καραλής.

INFO

Το λαϊκό ρεσιτάλ "Νέα γυναίκα μόνη… τραγουδά", στη μουσική θεατρική σκηνή της "Αθηναΐδος" (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210-3480.000) από τις 4 Φεβρουαρίου (και για τις επόμενες τρεις Τρίτες), στις 22.30. Εισιτήριο: 25 ευρώ.