Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ομάδα :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( τα λάθη κοστίζουν ακριβά :: 15-03-2003) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 9 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Τα λάθη κοστίζουν ακριβά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΩΡΟΣ

Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο της Ριζούπολης μετά το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Πειραιά

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Ολυμπιακός και η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι εκτός ελέγχου. Ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης άλλαξε τέσσερις «καπετάνιους» την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τώρα βλέπει το «ερυθρόλευκο» καράβι να εκπέμπει SOS μέσα σε μεγάλη τρικυμία.

Για να φθάσει στο σημείο μηδέν ο Ολυμπιακός έγιναν αλλεπάλληλα λάθη από τη διοίκηση, τον προπονητή, τους παίκτες και μερίδα οπαδών της ομάδας. Η πειραϊκή ομάδα κινδυνεύει να τα χάσει όλα εφέτος. Ο μοναδικός στόχος που απέμεινε είναι η κατάκτηση του τίτλου. Στόχος πολύ δύσκολος, με την ψυχολογία στραπατσαρισμένη…

Πώς έφθασε σε αυτό το κατάντημα ο Ολυμπιακός;

Ο Όλεγκ Προτάσοφ πήρε το τιμόνι του Ολυμπιακού σε μια δύσκολη στιγμή. Προηγήθηκαν οι Λεμονής, Κόλλιας, Κάτανετς

1. Λανθασμένες αποφάσεις του κ. Κόκκαλη, σε ό,τι αφορά την πρόσληψη τεσσάρων τεχνικών! Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μέσα σε διάστημα πέντε μηνών άλλαξε τέσσερις προπονητές, τους Τάκη Λεμονή, Γιάννη Κόλλια, Σρέτσκο Κάτανετς, Όλεγκ Προτάσοφ. Ο Λεμονής απολύθηκε στις 9/10 /2002 και τη θέση του πήρε ο υπηρεσιακός Γιάννης Κόλλιας. Ο Ολυμπιακός έκανε βήματα σημειωτόν. Στις 7 Νοεμβρίου προσελήφθη ο Σρέτσκο Κάτανετς και απολύθηκε ύστερα από τρεις μήνες γιατί θεωρήθηκε ότι μείωσε με τις δηλώσεις του τον Ολυμπιακό. Ο Προτάσοφ που τον διαδέχθηκε όμως θα πρέπει να μάθει πολλά πράγματα στην «πλάτη» του Ολυμπιακού για να προχωρήσει στην προπονητική.

2. Βασικό στοιχείο στα αποδυτήρια είναι η απειθαρχία. Αποκορύφωμα είναι η απαράδεκτη ενέργεια του Κριστιάν Καρεμπέ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη. Η διοίκηση της «ερυθρόλευκης» εταιρείας κάλεσε σε απολογία τον Γάλλο αμυντικό μέσο, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί τιμωρία του!

3. Οι σχέσεις των ποδοσφαιριστών δεν είναι ιδανικές. Υπάρχουν παίκτες που έχουν μόνο τυπικές σχέσεις μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός δεν είναι η καλή οικογένεια.

4. Τα υψηλά συμβόλαια. Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έχουν μεγάλες απολαβές (Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Ζέτερμπεργκ, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Μπερμούδες) και άλλοι που έχουν χαμηλά συμβόλαια. Είναι επόμενο να υπάρχουν γκρίνιες.

5. Έλλειψη φυσικής κατάστασης. Στα δύο τελευταία παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν… κουρασμένα παλικάρια. Ο Κάτανετς καθιέρωσε τις πρωινές προπονήσεις, κάτι που δεν άλλαξε ο Προτάσοφ.

Τα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού έχουν ώρα έναρξης τις 19: 00 και τίθεται το ερώτημα πώς ένας ποδοσφαιριστής που κάνει προπόνηση το πρωί στις 11: 00 έχει εξοικειωθεί με την ώρα έναρξης του αγώνα;

6. Συνεχείς μυϊκοί τραυματισμοί. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον Ολυμπιακό, ούτε λίγο ούτε πολύ, οκτώ τραυματίες! Πιθανότατα η αλλαγή ρυθμού στις προπονήσεις και η ανεπαρκής αποθεραπεία έχουν οδηγήσει σε τέτοια συμπτώματα.

7. Παίκτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Κάποιοι ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Η ομάδα χρειάζεται ανανέωση.

8. Λανθασμένες μεταγραφές. Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί τόσα χρόνια ο κ. Κόκκαλης δεν έχει κάνει μεταγραφή καταξιωμένου αμυντικού.

9. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν προσωπικότητες ποδοσφαιριστών, όμως δεν υπάρχει ομάδα συνόλου. Το αυριανό παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νεάπολη θεωρείται σταθμός στην πορεία του Ολυμπιακού. Σε περίπτωση νίκης οι «ερυθρόλευκοι» θα πάρουν παράταση ζωής στο κυνήγι του τίτλου. Διαφορετικά; Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ: Με πολλές απουσίες

Σαν πληγωμένο θηρίο

Τη νίκη-βάλσαμο αναζητά αύριο ο Ολυμπιακός στη Νεάπολη, κόντρα στον Ιωνικό (19.00, SuperSport). Το παιχνίδι θεωρείται αποφασιστικής σημασίας για τους πρωταθλητές στην υπόθεση του τίτλου και όχι μόνο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι, προς το παρόν, στο πλευρό της ομάδας. Εκπρόσωποι της «Θύρας 7» συναντήθηκαν χθες με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών στου Ρέντη και διεμήνυσαν ότι θα παραστούν στο ματς της Νεάπολης. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τι θα γίνει σε περίπτωση αποτυχίας. Τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν παγιδεύσει τον Προτάσοφ, ο οποίος θα παρατάξει σύνθεση ανάγκης. Στους τραυματίες Τζιοβάνι, Ζε Ελίας, Πατσατζόγλου, Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Άντζα, Βενετίδη, προστέθηκε ο Χούτος. Ο τελευταίος αποχώρησε λίγο προτού ολοκληρωθεί η χθεσινή προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τους Κατεργιαννάκη - Αμανατίδη, Ανατολάκη, Κωστούλα, Νόβακ - Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς - Οφορίκουε, Καστίγιο. Θέση διεκδικεί ο Κουλουχέρης.