Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( αγιογραφιες - τουρίστας στις βρυξέλλες :: 21-03-2003) 

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Τουρίστας στις Βρυξέλλες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ το πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών, το ξέρουν καλά. Αν το αντίπαλο κανάλι παίζει ποδόσφαιρο, εσύ προβάλλεις ελληνική ταινία. Η λογική είναι απλή. Τους ποδοσφαιρόφιλους τηλεθεατές τους έχεις, έτσι κι αλλιώς, χαμένους. Διεκδικείς όμως τις νοικοκυρές που δεν γουστάρουν μπάλα. Ακόμη καλύτερα: προκαλείς καβγά στον καναπέ του σαλονιού, αφού η κυρία πιέζει τον κύριο να αφήσει το ματς και να ξαναδούν το «Safe Sex».

ΑΝΑΛΟΓΗ είναι και η πολιτική στρατηγική της Ρηγίλλης. Έτσι κι αλλιώς, σου λένε, ο Σημίτης μονοπωλεί, λόγω θέσεως και συγκυρίας, τα «μεγάλα» θέματα. Ιράκ, διεύρυνση, Κυπριακό είναι βούτυρο στο γαλλικό κρουασάν του Πρωθυπουργού. Γιατί να κάνει ο Κώστας Καραμανλής τον φτωχό συγγενή ή να καλεί Ευρωπαίους «πρώην» και γερόντια εισαγωγής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.; Ή να τον σνομπάρει ο Μπερλουσκόνι; Ή να βρει κάνα μπελά, παίρνοντας θέση; Χίλιες φορές καλύτερα να ασχοληθεί με άλλα, «μικρά» θέματα.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ μας προέκυψε το πάθος του Καραμανλή για τον τουρισμό. Τις τελευταίες ημέρες, η Ρηγίλλης έχει γίνει σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Η Ν.Δ. δεν αφήνει ευκαιρία να μην υπενθυμίσει ότι ο πόλεμος θα μειώσει τις αφίξεις και θα αδειάσει τα ξενοδοχεία. Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν άρχισε τουριστική διαφήμιση σε ξένα έντυπα. Ο ίδιος ο Καραμανλής βρέθηκε στις Βρυξέλλες, παραμονές του πολέμου, κι επέλεξε να πάει επίσκεψη στο τοπικό γραφείο του ΕΟΤ!

Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ των Βρυξελλών ξέρει τι κάνει. Τα «μικρά» θέματα είναι το «Safe Sex» της πολιτικής. Ενώ τα υψηλά ζητήματα, που φορτώθηκε ο Σημίτης, έχουν ρίσκο. Ωραία όλα αυτά, αν είναι να μείνεις αντιπολίτευση. Γιατί στην κάλπη ο κόσμος ψηφίζει κυβέρνηση για τα «μεγάλα».