Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( η αλλη οψη - η ασφαλέστερη χώρα :: 19-03-2003) 

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ Η ασφαλέστερη χώρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ

Οι πληγές που θα προκαλέσει ο πόλεμος (πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες) στην παγκόσμια οικονομία και ειδικότερα στην ελληνική δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν αυτήν τη στιγμή.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη διάρκειά του αλλά και από τις γεωστρατηγικές παρενέργειες που θα προκαλέσει στην πλούσια σε κοιτάσματα περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο, άσχετα από το πώς θα εξελιχθεί η «επόμενη μέρα» στην ταραγμένη αυτή περιοχή, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να μείνει «άτρωτη από τις σφαίρες του πολέμου».

Ένα από τα πρώτα και σίγουρα θύματα θα είναι η τουριστική μας βιομηχανία, με την οποία ασχολούνται πάνω από 700.000 Έλληνες.

Οι ανησυχίες των ανθρώπων του τουρισμού είναι αυτονόητες, αφού στην οικονομική ύφεση που μαστίζει τις χώρες των μεγάλων πελατών μας έρχεται τώρα να προστεθεί και η ανασφάλεια του πολέμου.

Όμως, είναι στο χέρι της πολιτείας αλλά και των τουριστικών επιχειρήσεων να διαχειριστούν με επιδεξιότητα και φαντασία την κρίση και να βγούμε από αυτήν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Το μήνυμα που πρέπει να φθάσει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης είναι ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει σε όλη τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου μία από τις ασφαλέστερες χώρες της Μεσογείου.

Σε αντίθεση με κάποιους από τους μεσογειακούς ανταγωνιστές της, που εμπλέκονται είτε άμεσα είτε έμμεσα στον πόλεμο στο Ιράκ.