Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - να επέμβει ο εισαγγελέας :: 18-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Να επέμβει ο εισαγγελέας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΝΤΑΣ

Λένε πως η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Σε τέτοιο βαθμό όμως, ώστε με τις αποφάσεις της να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, κανείς δεν θα μπορούσε να φαντασθεί.

Η χθεσινή απόφαση, με την προκλητική μεθόδευση, της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ξεπερνάει κάθε έννοια δικαίου και γυρίζει το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω, σε μέρες θλιβερές, σε μέρες που δίκαιο ήταν το δίκαιο το ισχυρού.

Η Πολιτεία, διά των εκπροσώπων της, έκανε - και πολύ σωστά - λάβρα σχόλια όταν αθωώθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ για όσα ακολούθησαν την αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Όπως και στην υπόθεση Ψωμιάδη. Χθες, όμως, λούφαξε. Δεν φάνηκε πουθενά με δηλώσεις να επικαλείται την «έννομη τάξη», την «εφαρμογή των νόμων», το «περί δικαίου αίσθημα», τους «αθλητικούς εισαγγελείς που πρέπει να αναλάβουν αμέσως δράση».

Η απόφαση της ΕΠΟ, με τις υπόγειες διαδρομές που ακολούθησε, δεν εξυπηρετεί παρά τα στενά πολιτικά συμφέροντα ορισμένων, που θέλουν στο τέλος του πρωταθλήματος να πανηγυρίσουν την έξοδο μιας ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, μετατρέποντας την επιτυχία σε ψήφους για τις προσεχείς εκλογές.

Έτσι όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς, μένει - και θα μένει στον αιώνα τον άπαντα - στη μιζέρια του.

Η μεθόδευση γύρω από την απόφαση της ΕΠΟ χρήζει της επέμβασης του εισαγγελέα. Και μάλιστα άμεσα. Και περιμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό κύριο Βενιζέλο, ανάλογη ευαισθησία, όπως στην περίπτωση Καρεμπέ. Γιατί, ακόμη αναζητούμε τις ενέργειες του υπουργού (αλλά και του κυρίου Λιάνη) σχετικά με το περίφημο πόρισμα του Ελεγκτικού Συμβουλίου για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία. Εκτός και αν ακόμη ψάχνουν το πόρισμα. Αν πάντως ο κ. Βενιζέλος δεν το διαθέτει, ευχαρίστως να του το δώσουμε εμείς.