Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - τέλος εποχής :: 17-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Τέλος εποχής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΝΤΑΣ

Τέλος εποχής για δύο ιστορικά γήπεδα του Λεκανοπεδίου, τέλος και της εποχής του ρομαντισμού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον οποίο ήταν «δεμένα» τόσο το Στάδιο Καραϊσκάκη όσο και της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην θέση τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ φιλοδοξούν να χτίσουν σύγχρονα στάδια, εφάμιλλα των ευρωπαϊκών, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών.

Μία εποχή κλείνει λοιπόν. Ίσως με αρκετή καθυστέρηση για τις ελληνικές ομάδες, διαπιστώνοντας που βρίσκονται, από πλευράς γηπεδικών εγκαταστάσεων, οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης εδώ και χρόνια. Και αν η Ρεάλ, η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούν δυσθεώρητα μεγέθη συγκρινόμενες με το ελληνικό ποδόσφαιρο, επομένως και η οποιαδήποτε σύγκριση δεν θα απέδιδε την πραγματικότητα, υπάρχουν κάποιες άλλες ομάδες, μικρομεσαίου μεγέθους, που εδώ και χρόνια τα γήπεδά τους μοιάζουν σαλόνια μπροστά στα δικά μας αχούρια.

Βεβαίως και είναι καλά τα πολυτελή γήπεδα. Με τις σκεπαστές εξέδρες τους, με τις ανέσεις τους (πάρκινγκ, χώρους υγιεινής, μπαρ, εστιατόρια, χώρους αναψυχής κ.λπ.). Όμως, χρειάζεται και ο κόσμος για να νιώθουν ζεστασιά οι παίκτες. Και ο κόσμος για να πάει στο γήπεδο χρειάζεται τις ανέσεις, αλλά πάνω από όλα το καθαρό, τίμιο παιχνίδι, το ωραίο ποδόσφαιρο από καλούς παίκτες.

Θα ήταν λοιπόν ευχής έργο - με δεδομένο ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και το νέο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό - με τα εγκαίνια των γηπέδων των τριών μεγάλων του (τέως) ΠΟΚ να ανοίξει μία νέα σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το παρελθόν, το κακό παρελθόν, να κλειδωθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και στα νέα γήπεδα να φορέσουν όλοι οι άνθρωποι του αθλήματος «τα καλά τους», από το τερέν μέχρι την εξέδρα.