Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - οι καιροί ου μενετοί... :: 13-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Οι καιροί ου μενετοί…

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗΣ

Ένας ένας οι στόχοι του φετινού Ολυμπιακού τελειώνουν άδοξα. Πρώτα ήταν το ευρωπαϊκό όνειρο και χθες το Κύπελλο Ελλάδας. Απομένει ο τίτλος του πρωταθλητή, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τον διεκδικήσει μέχρι τέλους από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Δυστυχώς για τους «ερυθρόλευκους», μετά τη σφαλιάρα από την ΑΕΚ, ήλθε χθες ο ΠΑΟΚ για να τους ταπεινώσει μέσα στη Ριζούπολη.

Ποιος φταίει; Όλοι. Αλλά πάνω απ' όλους ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος ακούγοντας διάφορους τυχάρπαστους και αναρριχώμενα φυτά που ευδοκιμούν δίπλα του άρχισε να κάνει λάθη από το περασμένο καλοκαίρι. Άφησε την ομάδα χωρίς ουσιαστική ενίσχυση και δεν προχώρησε στη σταδιακή ανανέωσή της, καθώς οι υπάρχοντες παίκτες επί μία εξαετία που μονοπώλησαν τους εγχώριους τίτλους έχουν «κάψει λάδια». Ακόμα άλλαξε τέσσερις προπονητές σε μια αγωνιστική περίοδο, επιβεβαιώνοντας ότι οι επιλογές του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας δεν είχαν βάθος σκέψης, απλώς ικανοποιούσαν τον εγωισμό του.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ. Κόκκαλης έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό. Όμως θα πρέπει και ο ίδιος να αντιληφθεί πως δεν μπορεί να διεκδικεί πάντα το «αλάθητο του Πάπα». Καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και η φετινή χρονιά σε τίποτα δεν θυμίζει τις προηγούμενες. Κάποιοι που «παραμυθιάζουν» τον κόσμο δεν μπορεί να έχουν θέσεις συμβούλων του προέδρου του Ολυμπιακού και να τον οδηγούν σε συνεχή λάθη. Οι καιροί ου μενετοί, διότι μπορεί να επιστρέψουμε στην εποχή των κορνέδων.