Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - στο προσκήνιο τα μπαράζ :: 11-03-2003) 

ΓΝΩΜΗ Στο προσκήνιο τα μπαράζ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΡΦΩΝΙΟΣ

Σε διαφορετικά ύψη βρέθηκαν στην 22η αγωνιστική οι χαρταετοί των ομάδων. Και το στοιχείο που ανεβάζει στα ύψη και την αδρεναλίνη είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις μισές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας έχουν (ισχυρό) κίνητρο.

Μάλιστα, εώς τώρα γνωρίζαμε ότι θα γίνει μπαράζ για την (τρίτη) ομάδα που θα υποβιβαστεί στη Β' Κατηγορία, αλλά από προχθές δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο για άλλο ένα μπαράζ που θα κρίνει τον πρωταθλητή! Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον διαφορά τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό και αν δεν αλλάξει αυτή μέχρι το μεταξύ τους παιχνίδι, τότε οι "ερυθρόλευκοι" θα θέλουν νίκη με δύο γκολ (οι "πράσινοι" είχαν επικρατήσει στον πρώτο γύρο με 3-2) για να πάρουν αυτοί κεφάλι. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει με ένα γκολ διαφορά, τότε στην ισοβαθμία θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ όχι μόνο ξέφυγε από Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, αλλά… καλοβλέπει και τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς προκριματικούς.

Στην κούρσα για μία θέση στο ΟΥΕΦΑ παρέμειναν Άρης και Ηρακλής μετά τις εκτός έδρας νίκες τους επί της Καλλιθέας και του ΠΑΟΚ.

Μάχη θα γίνει όμως και στην ουρά, όπου τρεις ομάδες (Καλλιθέα, ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός με έναν αγώνα λιγότερο) έχουν από 17 βαθμούς, ενώ έναν πόντο πίσω (16 β.) βρίσκεται ο Ακράτητος.

Οι οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε προβλέπονται συναρπαστικές.