Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( γνωμη - ανακάτεψε την τράπουλα :: 19-02-2003) 

ΓΝΩΜΗ Ανακάτεψε την τράπουλα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

ΛΙΓΟ πριν από την αναχώρησή της στη Μαδρίτη, όπου αυτή την ώρα η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου συναντάται με τον βασιλιά Χουάν Κάρλος, συνοδευόμενη από τον Χ.Α. Σάμαρανκ, ανακοίνωσε αυτό που καιρό τώρα διαδιδόταν ως φήμη:

Χρεώνοντας σε ορισμένα στελέχη "λάθη τακτικής", που άλλοι φρόντιζαν να βγουν προς τα έξω ως "λάθη ασχέτων", η πρόεδρος αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, παρά μόνον ηθικού περιεχομένου. Δηλαδή τα ίδια πρόσωπα με περισσότερες αρμοδιότητες, που μέχρι σήμερα είχαν δοθεί στον Μάρτον Σίμιτσεκ.

Ο τελευταίος, έχοντας πολλές αρμοδιότητες, ήταν λογικό να μην μπορεί να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις. Ουδείς όμως μπορεί να του αρνηθεί γνώση του αντικειμένου και κυρίως εργατικότητα.

Οι εσωτερικές αλλαγές αφορούν ένα συνολικό "διευθυντήριο", το οποίο θα αποκαλείται "διοίκησης έργου για την προετοιμασία των Αγώνων". Θα αποτελείται από τους κ.κ. Σίμιτσεκ, Καπράλο, Μπέη, Μπώλο, Ασημακόπουλο, Παπαγεωργίου, Πυργιώτη, με ανάλογες των προηγουμένων αρμοδιότητές τους.

Ο Γιάννης Σπανουδάκης ανέλαβε όλο το εταιρικό της διοίκησης του οργανισμού "Αθήνα 2004", ενώ διατηρεί και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι μπορεί το νέο σχήμα να θεωρείται ευέλικτο, αφού οι ευθύνες θα αντιστοιχούν κατ' αναλογία στον καθένα και όχι στον Μάρτον Σίμιτσεκ εξ ολοκλήρου, εντούτοις τα ερωτηματικά παραμένουν:

Δεν είναι ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής το γεγονός ότι έχουμε καθυστερήσεις στα έργα; Ούτε, φυσικά, το τεράστιο κόστος τους;

Πολλά περισσότερα, ασφαλώς, θα μπορούσαν να είχαν γίνει στην Οργανωτική Επιτροπή. Αλλά κι εκείνα που έγιναν, ελάχιστα φάνηκαν. Πιθανότατα για να μη δυσαρεστήσουν και να μη γίνουν στόχος υπουργών και αντιπάλων.

Η πρόεδρος αποφάσισε να κινητοποιήσει τις δυνάμεις των ανθρώπων της.