Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( αιχμες - ανέκδοτο και διασυρμός :: 09-01-2003) 

ΑΙΧΜΕΣ Ανέκδοτο και διασυρμός

ΣΙΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ

"Επειδή δεν τον βρήκα, γιατί έλειπε από τον τόπο κατοικίας του, και τώρα είναι άγνωστης διαμονής…". Νέα Μάκρη, 16 Μαρτίου 2001.

Ο δικαστικός επιμελητής έχει επιστρέψει άπρακτος από την αποστολή στη Ν. Μάκρη, όπου είχε μεταβεί για να επιδώσει στον Αμπντουλάχ Οτζαλάν το βούλευμα που τον παρέπεμπε σε δίκη! Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δεν είχαν ακούσει τίποτε για την καταδίκη σε θάνατο του Κούρδου ηγέτη, ούτε καν για τον εγκλεισμό του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας. Το πέρασμά του από σπίτι της Ν. Μάκρης, για το οποίο καλούνται τώρα να λογοδοτήσουν οι οικοδέσποινες, είχε προσλάβει στη σκέψη τους άλλες διαστάσεις.

Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού υπέθεσαν, και κίνησαν τη διαδικασία κλήτευσής του με τους συνήθεις ρυθμούς. Αν εκείνος ή κάποιος συγγενής του δεν ήταν εκεί για να παραλάβει την κλήση, κακό δικό του. Χαρακτηρίστηκε "άγνωστης διαμονής" και για τους αρμόδιους η αναζήτηση έληξε. Επειδή το θέμα αφορά τον Οτζαλάν μεταφέρεται ως ανέκδοτο. Πρόκειται όμως για τη θλιβερή πραγματικότητα. Των αναβολών, των παραγραφών, του διασυρμού της Δικαιοσύνης…