Εφημερίδα "Τα Νέα"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Γνώμες-Σχόλια :: Γνώμη (άρθρο σχολιασμού)

( αγιογραφιες - αποκάλυψη τώρα! :: 11-02-2003) 

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Αποκάλυψη τώρα!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ, έρχεται μπόρα», τραγουδούσε κάποτε ο Σαββόπουλος. Μόνο που τότε οι νεροποντές δημιουργούσαν ρομαντική ατμόσφαιρα και δεν θύμιζαν τη βροχή που έβαλε τον Νώε στην Κιβωτό. Αφήστε που δεν υπήρχε άγχος για το πόσο θα ανέβει η στάθμη των νερών του Κηφισού ή αν θα γίνει κομμάτια και θρύψαλα η άσφαλτος στις επαρχιακές οδούς.

ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ της καταιγίδας βρίσκεται η Βάσω Παπανδρέου! Μπορεί πολλοί από τους δρόμους που κατέρρευσαν τα τελευταία 24ωρα, να άρχισαν να κατασκευάζονται προ δεκαπενταετίας, όταν η Βάσω αλώνιζε την Ευρώπη ως επίτροπος της Κομισιόν. Μπορεί η «διευθέτηση» του Κηφισού, που απειλεί να πνίξει τις δυτικές συνοικίες, να ξεκίνησε όταν η Βάσω ήταν ακόμη στο υπουργείο Εσωτερικών. Παρόλα αυτά, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ καλείται να διαχειριστεί πολιτικά μια κατάσταση ανάγκης.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ. Οι εμφύλιοι των εργολάβων είναι σε έξαρση, έχοντας έκφραση και στο πολιτικό πεδίο. Η τηλεόραση αναζητά ενόχους για λιντσάρισμα, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη Γερμανία που πνίγηκε στις πλημμύρες ούτε στη Βόρεια Ιταλία, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές φέρνουν κάτω γέφυρες και προκαλούν κατολισθήσεις. Και η Ν.Δ. εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για έργα που εγκαινιάστηκαν επί Μητσοτάκη.

ΩΣΤΟΣΟ, Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ευθυνών δεν είναι άσπρο-μαύρο - ή μάλλον μπλε-πράσινο. Από το '80 μέχρι σήμερα τα στάνταρ κατασκευής και γεωτεχνικών μελετών έχουν αλλάξει. Ακόμη περισσότερο: από τη χάραξη έως την κορδέλα των εγκαινίων μεσολαβούν συχνά αλλαγές κυβερνήσεων, υπουργών και εργοληπτών. Αν και θα τη βόλευε προσωπικά, η Βάσω αποφεύγει να παίξει την κολοκυθιά των πολιτικών ευθυνών με τους προκατόχους της. Άλλωστε, με τη μισή Ελλάδα να θυμίζει ταινία καταστροφής του Χόλιγουντ, η κυβέρνηση θα κριθεί από την ετοιμότητα αντίδρασης και αποκατάστασης των ζημιών.